Direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić - dobitnik povelje PKS za poslovnog lidera u Južnobanatskom regionu

Direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić - dobitnik povelje PKS za poslovnog lidera u Južnobanatskom regionu

Autor :  dec 11, 2018

Direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić  dobitnik je povelje Privredne komore Srbije (PKS) za poslovnog lidera u Južnobanatskom regionu.

Ova nagrada dodeljuje se za izuzetne rezultate na planu upravljanja i rukovođenja.Dolaskom Nebojše Perića na čelo JKP „Drugi oktobar“, koje beleži  pozitivne rezultate na svim poljima, uz unapređenje kvaliteta usluga koje pruža, takođe se pozicionira i kao društveno odgovorno preduzeće.

- Ova nagrada predstavlja priznanje za naš uspešan i odgovoran rad u proteklom periodu, ali je i značajan podstrek za naše poslovanje u predstojećem periodu. Želimo da ostvarimo još bolje rezultate na svim poljima. Podizanhem nivoa kvaliteta usluga naših delatnosti i društveno odgovornim poslovanjem, podižemo i nivo kvaliteta života u gradu, istakao je Nebojša Perić nakon dodele nagrade.

DOPRINOS U POSLOVANJU JKP „DRUGI OKTOBAR“

Preduzeće je novembra 2015.godine promenilo pravnu formu i iz društvenog prešlo u javno preduzeće ali je i dalje nastavilo da posluje bez primene pravila i procedura za javna preduzeća. Upravo je najveći izazov i predstavljalo uspostavljanje sistema, procedura po kojima moraju da posluju preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava, a uz očuvanje kontinuiteta u poslovanju. U skladu sa tim, podrazumevalo  je realizaciju svih poslovnih planova, stabilizaciju ekonomskog statusa preduzeća i podizanje kvaliteta usluga. Ovo posebno, imajući u vidu značaj preduzeća za grad Vršac i sve komunalne delatnosti koje ono obavlja.Takođe, pravno je regulisan status zaposlenih uz očuvanje radnih mesta, sprovedene su mere racionalizacije poslovanja uz enormne uštede iz kojih je, bez kreditnih zaduženja nakon 30 godina obnovljena oprema za rad, mehanizacija i vozni park. Stabilizovan je ekonomski status preduzeća i ostvaren pozitivan finansijski rezultat.  Po prvi put od osnivanja preduzeća, počela je uplata dobiti u budžet Grada. Sprovedene brojne akcije kao društveno odgovornog preduzeća kojima se podiže nivo svesti o značaju očuvanja i zaštite životne sredine, npr.uklonjene divlje deponije u gradu i selima. 

NAJZNAČAJNIJE INVESTICIJE

Završetak izgradnje i puštanje u rad savremenog postrojenja za preradu pijaće vode čime je rešen višedecenijski problem kvaliteta pijaće vode u Vršcu, rešavanje problema otpadnih voda, započeta rekonstrukcija vodovodne mreže koja podrazumeva zamenu starih azbestno cementnih cevi.  Rekonstrukcija  gasne mreže, novi kotlovi u toplanama koji smanjuju potrošnju toplotne energije, uređenje zapuštenih površina u naseljima izgradnjom novih sadržaja. Izgrađeno je 10 dečijih igrališta, teretane na otvorenom, rekonstruisane fontane i obnovljene sve javne površine u gradu, uvedena primarna selekcija sakupljanja otpada i dr.

PLANOVI

Podizanje kvaliteta usluge i unapređenje  delatnosti koje preduzeće obavlja, kao što su nastavak zamene vodovodne i gasne mreže, izgradnja reciklažnih ostrva, modernizacija tehnologije grejanja, uvođenje kalorimetara u stambene objekte i povećanje nivoa očuvanja životne sredine.

Pogledajte prilog RTV Pančevo:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display