U Vršcu organizovana akcija "Reciklažni dan" (VIDEO)

U Vršcu organizovana akcija "Reciklažni dan" (VIDEO)

Autor :  jun 07, 2018

JKP "Drugi oktobar" i "Angrokom", u saradnji sa Sekopakom, organizovali su akciju "Reciklažni dan." Reč je o akciji prikupljanja stakla.

"Reciklažni dan" organizovan je na nekoliko lokacija u gradu, u različitim vremenskim intervalima, a veliku podršku organbizaciji dao je i grad Vršac.

- Na Svetosavskom trgu postavljen je origami, a na Omladinskom trgu, Trgu Andrije Lukića, Hemogradu i Vojničkom trgu, postavljene su crvene posude za prikupljanje stakla. Svi sugrađani koji su doneli 3 kg i više staklene ambalaže, dobili su simbolične poklone koje mogu neograničeno da koriste a koji će ih stalno podsećati da čuvaju planetu. Svo staklo koje je prikupljeno, Sekopak će obraditi i reciklirati.Građani nemaju naviku da staklo odvajaju, a naš cilj jeste da ih podstaknemo da svakodnevno staklenu ambalažu odlažu u posebne kontejnere za tu namenu, kako bismo sačuvali prirodne resurse, kažu u JKP "Drugi oktobar".

staklo jkp reciklaya 2018 7618

Staklo je 100% razgradivo i reciklabilno i može se stalno upotrebljavati iznova, pa je zato pogrešno nazivati ga otpadom. 

- Sakupljanje staklene ambalaže kod nas je i dalje u razvoju iako su poslednjih godina napravljeni pomaci po ovom pitanju. Mi smo u nekom prethodnom periodu svim ugostitljskim objektima u gradu podelili posebne posude za odlaganje staklene ambalaže.Veoma ozbiljno pristupamo rešavanju ovog problema, te očekujemo i od sugrađana da nam se priključe. Recikliranjem stakla štedimo energiju i čuvamo životnu sredinu od zagađenja-za preradu i topljenje starog stakla potrebno je daleko manje energije i materijala nego za proizvodnju novog, ističu u JKP "Drugi oktobar".

Pogledajte video sa akcije "Reciklažni dan": 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display