U Vlajkovcu sanirana divlja deponija (VIDEO)

U Vlajkovcu sanirana divlja deponija (VIDEO)

Autor :  jun 07, 2018

Grad Vršac u saradnji sa JKP "Drugi oktobar" organizovao je akciju potpunog uklanjanja divlje deponije u naseljenom mestu Vlajkovac.

Deponija u Vlajkovcu nije jedina deponija na teritoriji Grada Vršca, a glavni razlog njihovog nastajanja je nepropisno odlaganje komunalnog otpada.

- Iako je Grad Vršac godinama unazad intenzivno radi na sanaciji divljih deponija, one ponovo niču na istim mestima, a njihovo uklanjaje je ogroman posao koji iziskuje mnogo sredstava. Osim toga, divlje deponije degradiraju poljoprivredno zemljište i znatno ugrožavaju životnu sredinu, kaže za portal eVršac, član Gradskog veća Miloš Vasić.

valjkovac 2018 jun deponij grad jkp 7618

- Na inicijativu Gradske uprave i članova veća, pokrenuta je akcija čišćenja divljih deponija.Do sada smo uklonili deponije u Pavlišu i Margitskom naselju i na delu puta iz pravca Velikog Središta. Očistili smo naseljena mesta Guduricu i Markovac. Sav otpad iz ovih sela, odnet je na gradsku deponiju, kaže za portal eVršac, direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić.

Osim konkretnog uklanjanja ovakvih smetlišta, kako istu organizatori akcije, cilj je i podizanje svesti građana o očuvanju životne sredine, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

- Apelujemo na stanovnike naseljenih mesta da otpad odlažu u odgovarajućim kantama, ako i da veće količine otpada isključivo dovoze na gradsku deponiju. Komunalna ispekcija će u saradnji sa Poljočuvarskom službom pojačati nadzor na očišćenim površinama, a nesavesno ponašanje po pitanju odlaganja otpada biće sankcionisano, naglašava za portal eVršac, član Gradskog veća Miloš Vasić.

Grad Vršac će, kako je najavaljeno, sa poslovima potpunog ukanjanja divljih deponija nastaviti i u narednom periodu.

vlajkovac dep 2018 jun grad drugi 7619 2018

Procenjuje se da svaki stanovnik Srbije iza sebe ostavlja u proseku oko jedan kilogram otpada dnevno.

Pogledajte video:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display