Akcija "Bebi parking karta" i ove godine u Vršcu

Akcija "Bebi parking karta" i ove godine u Vršcu

Autor :  maj 30, 2018

JKP "Drugi oktobar" je u maju prošle godine prvi put uvelo je olakšicu za roditelje novorođene dece, i sa tom praksom nastavlja i ove godine. Reč je o akciji besplatne "Bebi praking karte".

Cilj ove akcije jeste da olakša roditeljima parkiranje prilikom poseta pedijatru i obavljanju drugih obaveza koje ih očekuju u prvih godinu dana roditeljstva.

- Mi smo svim roditeljima novorođenčadi, koji su popunili zahtev koji su dobili u porodilištu, poklonili 50 Bebi parking karata sa kojima mogu besplatno koristiti posebna parkirališta u gradu. Tokom godinu dana koliko akcija traje, podneto je 204 zahteva.I ove godine nastavljamo akciju, u koju smo ovaj put uključili i fabirku vode Moja voda. Osim parking karata, dodelićemo im i pakete vode, kaže direkotor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić. 

Bebi parking karte izrađene su posebno za tu namenu, sa tematikom u duhu akcije.

- Ovo je simboličan način da pomognemo našim sugrađanima koji se zalažu za povećanje nataliteta.Uslov za dobijanje ovih karata je da je novorođenče rođeno počevši od 01.05.2018. godine i da roditelj ima prebivalište na teritoriji grada Vršca, kaže Perić.

Obrazac zahteva za izdavanje Bebi parking karte biće dostupan svakom roditelju već u porodilištu a na osnovu koga će roditelji preuzeti pomenute karte u JKP Drugi oktobar, u kancelariji br. 39.

- Ove karte mogu se koristiti  godinu dana od dana preuzimanja. Kako kroz ovu akciju želimo i da skrenemo pažnju na važnost korišćenja dečijih auto sedišta i pojasa prilikom učestvovanja u saobraćaju, na poleđini „Bebi parking karte“ istaknuti su statistički podaci koji nažalost ukazuju da se dečija auto sedišta i pojasevi koriste u nedovoljnoj meri, ističe direktor Perić.

Pogledajte izjavu direktora JKP "Drugi oktobar" Nebojše Perića, povodom akcije "Bebi parking karta"

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display