Tržišna inspekcija u južnom Banatu kontroliše i prodavce robe na društvenim mrežama (VIDEO)

Tržišna inspekcija u južnom Banatu kontroliše i prodavce robe na društvenim mrežama (VIDEO)

Autor :  mar 16, 2018

Povodom obeležavanja Svetskog dana prava potrošača, u sedištu Južnobanatskog upravnog okruga održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati rada tržišne inspekcije, i istaknuta  važnost savetodavnog rada inspektora, uvedenog kao novina u Zakon o inspekcijskom nadzoru.

Ukupan broj izvršenih inspekcijskih nadzora u 2017. godini u Srbiji je 415.204, a od toga je neregistrovanih subjekata bilo 3.256. U 2016. godini broj inspekcijskih nadzora bio je 245.392 a broj neregistrovanih subjekata 3.656.

Podaci pokazuju znatno veći broj nadzora u 2017, ali i postepeno smanjenje neregistrovanih subjekata. Broj zatečenih radnika na crno bio je 20.674, a nakon toga 19.093 zasnovalo je radni odnos, kazala je Danijela Lončar.

Odeljenje tržišne inspekcije koje pokriva Južnobanatski okrug prošle godine imalo je 540 kontrola a više od 50 posto odnosilo se na primenu Zakona o zaštiti potrošača. Tržišna inspekcija je vršila nadzor i nad prodajom preko interneta koja je u porastu. 

Opširnije saznajte u opilogu RTV Pančevo:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display