U Vršcu sve saobraćajnice prohodne (VIDEO)

U Vršcu sve saobraćajnice prohodne (VIDEO)

Autor :  feb 28, 2018

Iako je sneg u Vršcu prestao da pada, ekipe Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća Drugi oktobar su na terenu neprekidno, i sve ulice i putni pravci u gradu i prema selima su prohodni.

Na pojedinim kolovozima još uvek ima snega jer se njegovo uklanjanje vrši po prioritetima, ali za sada nema većih problema u saobraćaju.

Sneg koji je u Vršcu padao tokom čitavog jučerašnjeg dana, noći i jutros, prestao je, ali se prvi put ove zime on zadržao i formirao snežni pokrivač. Kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao, ekipe zimske službe već više od 36 sati neprekidno rade na njegovom uklanjanju.

- Na terenu imamo od 8 do 10 vozila u samom gradu, a održavamo i lokalne puteve. Ono što je najbitnije je da su svi putevi prohodni, pogotovo oni prvog prioriteta, sad polako prelazimo na drugi i treći prioritet, a očistili smo i sve puteve prema selima, što nam je i obaveza, da svi mogu da stignu do svojih poslova ili drguih odredišta, ističe Aleksandar Stojaković iz JKP Drugi oktobar.

Osim 450 tona soli za posipanje saobraćajnica, za ovu zimu je prvi put obezbeđeno je i 14.000 litara kalcijum hlorida za eliminisanje leda sa trotoara i prilaza važnim objektima u gradu. Sa javnih površina koji se ne mogu čistiti mehanizacijom, sneg se uklanja ručno, a na te poslove preusmeren je deo zaposlenih u gradskom zelenilu.

- Na ručnom čišćenju snega angažovano je četrdesetak ljudi, a prioritet je stavljen na javne ustanove – gradsku kuću, bolnice, škole, sud – da bi se osposobili i ti prilazi, dodaje Stojaković.

Čišćenje trotoara isred stambenih i poslovnih objekata obaveza je njihovih vlasnika, kojima je upućen apel da to učine, da bi i pešaci mogli da se nesmetano kreću kroz grad.

Kako kažu u zimskoj službi, u većini su građani koji ovu svoju obavezu shvataju ozbiljno, a one koji još nisu očistili sneg ispred svojih objekata upozoravaju da su za to odlukom gradske uprave predviđene i kazne.

Izvor:RTV.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display