Održana smotra mehanizacije zimske službe JKP "Drugi oktobar" (VIDEO)

Održana smotra mehanizacije zimske službe JKP "Drugi oktobar" (VIDEO)

Autor :  nov 30, 2017

Javno komunalno preduzeće "Drugi oktobar"  organizovalo je smotru mehanizcije svoje zimske službe koja će obavljati poslove na zimskom održavanju i uklanjanju snega sa gradskih i lokalnih saobraćajnica.

 

Zimska smotra – kompletan pregled vozila zimske službe, održana je kako bi se ustanovilo da li su vozila i ostala mehanizacija ispravni.

U toku zime Zimska služba JКP Drugi oktobar održava puteve ne samo u gradu, vec i u okolnim naseljenim mestima.

- Ove godine, odlučili smo da poboljšamo rad Zimske službe, te smo nabavili nova vozila, opremu i alat i sa ponosom ističemo da smo za snežne padavine spremniji nego ikad. Osim 400 tona soli za posipanje, prvi put smo nabavili i emulziju protiv stvaranja poledice, koja ne oštećuje podlogu a reaguje na mnogo nižim temperaturama nego so. Smatramo da će Vršac zato biti jedan od gradova koji neće imati problema i borbe sa snegom. Iako postoje prioriteti čišćenja po ulicama, trudićemo se da čistimo podjednako, osim u slučaju većih količina padavina, kada ćemo se držati prioriteta. Prvenstveno su to prilazi javnim ustanovama i objektima, kao i glavne saobraćajnice. Trotoare, pešačke i biciklističke staze, za vreme trajanja snežnih padavina, čistićemo ručno, kažu u JKP "Drugi oktobar".

Za vreme trajanja zimskih uslova, sva vozila su obavezna da imaju zimsku opremu.

- Apelujemo na vozače da se ne parkiraju na mestima koja nisu predviđena za parking, jer na taj način mogu ometati rad vozila zimske službe. Naš cilj je da ovaj nimalo lak zadatak obavimo što kvalitetnije, kako bi se nesmetano i bezbedno odvijao saobraćaj, kao i funkcionisanje javnih institucija u zimskim uslovima, istaknuto je na sastanku.

zimska služba sastanak nov 2017

Smotri mehanizacije kojom, uoči ove zime, raspolaže JКP "Drugi oktobar" u krugu poslovnog objekta komunalnog preduzeća, prisustvovali su i predstavnici Lokalne samourave, i svih nadležnih instituacija.

Pogledajte video:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display