Sudija Gavrančić "pametnija" od Ustavnog suda?

Sudija Gavrančić "pametnija" od Ustavnog suda?

Autor :  Open View doo maj 13, 2019

Kandidatura sudije Milice Gavrančić za predsednika Osnovnog suda u Vršcu podigla je stručnu javnost, jer njeni dosadašnji "rezultati" govore više u prilog oduzimanja funkcije, nego ka napredovanju. Na stranu to što iza priče o kandidaturi Gavrančićeve stoje tajkuni, čije privatne političare je narod smestio u istoriju.

Gavrančićeva je u "copy/paste" varijanti donela na desetine presuda protiv Grada Vršca, a po tužbama penzionera za samodoprinos. Čak je i Viši sud u Pančevu utvrdio da "neosnovano bogaćenje", koje je kvalifikovala Gavrančićeva, u ovim slučajevima ne može da se primenjuje. Ustavni sud je bio rigorozniji i utvrdio je da je Gradu Vršcu uskraćeno pravo na pravično suđenje.

Ove opomene Gavrančićevoj stigle su posle prvih par katastrofalnih presuda. Nažalost, ona je i dalje nastavila da presuđuje po starom. To otvara sumnje u njenu povezanost sa pojedinim advokatima i javnim izvršiteljima, koji su na ovim slučajevima zaradili prava bogatstva.

Kada pogrešiš i neko pametniji od tebe ti javno na to ukaže, ako si zdrav, prihvatiš sugestiju i ispraviš grešku koju si napravio. Sem, ukoliko nekom nisi obećao da ćeš namerno praviti greške, koje će on znati da materijalizuje. A, ako si to učinio i time ugrozio funkcionisanje celog grada i/ili ošteti na stotine porodica čiji su članovi političkom kampanjom bili navučeni da traže povraćaj novca, onda moraš i da snosiš posledice.

Jedan od vršačkih advokata, blizak prijatelj ocu sudije Milice Gavrančić, zaradio je na slučajevima penzionera više od 120.000 evra. Ništa manje nije zaradio ni drugi, politički blizak opciji među čijim osnivačima i funkcionerima je bio otac Milice Gavrančić, devojačko Milović. Sva trojica su gazdovali Vršcem dok je penzionerima uziman novac za samodoprinos.  

Pozivamo nadležne organe da izvrše reviziju predmeta koje je sudija Gavrančić vodila poslednjih godina, kao i da provere da li su dotični advokati prijavili sav dohodak, ili su ga sakrili na privatnim računima, pa i dalje glume paušalce. 

U narednim danima objavićemo imena i prezimena svih, kao i tačne iznose njihove zarade, koju će, kako je vreme i pokazalo, na kraju morati da snose penzioneri. 

Nastaviće se..

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

 
 
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31