U Vršcu održana tribina "Na maturu bez automobila"

U Vršcu održana tribina "Na maturu bez automobila"

Autor :  maj 13, 2019

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Vršca odrganizovala je u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum tribinu pod nazivom "Na matursko veče bez automobila".

Svake godine u Srbiji, tokom maturskih proslava, dogodi se na desetine saobraćajnih nesreća od kojih mnoge sa fatalnim ishodom.

Cilj održavanja tribine bio je svojevrsni apel maturantima da na matursko veče ne idu svojim automobilima, kao i da ne voze pod dejstvom alkohola.

Đaci su imali priliku da se upoznaju sa činjenicama (koje potvrđuju statistički podaci) da u velikom broju saobraćajnih nezgoda koje se dešavaju u periodu održavanja maturskih večeri, učesnici saobraćajnih nezgoda su maturanti kao vozači.

- Ovakva predacanja, odnosno tribine su veoma važne  važni. Bilo govora o uticaju alkohola na vožnju ali i o drugim faktorima rizika. Roditelji maturanata moraju naročito da vode računa o bezbednosti svoje dece u vreme maturskih svečanosti I na taj način pomognu da se izbegnu bilo kakve neprijatnosti u sobraćaju. Pozivamo i taksi udruženjai  taksi vozače da smanje cene svojih usloga kako bi ih koristilo što više maturanata, istakao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vršca Miloš Vasić.

tribina matura2019autoevrsac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31