Presudama Suda u Vršcu više neće manipulisati tajkunski poltroni

Presudama Suda u Vršcu više neće manipulisati tajkunski poltroni

Autor :  maj 12, 2019

Sudija Milica Gavrančić prva je u Osnovnom sudu u Vršcu dobila pravosnažnost iz Višeg suda u Pančevu na krajnje bahatu presudu da se Grad Vršac navodno neosnovano bogatio, jer je penzionerima naplaćivao samodoprinos za izgradnju kanalizacije. Ova presuda će u hronikama vršačkog suda ostati upamćena kao jedna od najsramnijih manipulacija.

Tajkuni su osmislili da takva presuda treba da bude kruna ogavne kampanje propale opozicije, da uvede budžet Grada Vršca u ozbiljne probleme, te da lokalnu vlast sukobi sa penzionerima i njihovim porodicama. Za sprovođenje ovog idiotskog plana izabrana je sudija Gavrančić. Svima je već dobro poznato da ona u svojim presudama samo prepisuje ono što joj tajkunski i opozicioni advokati pišu u svojim predlozima.

Sudija Milica Gavrančić presudila je da se Grad Vršac neosnovano bogati. Da li se Grad Vršac neosnovano bogatio tako što je novac od samodoprinosa utrošio u izgradnju kanalizacije koju svi građani koriste? A, šta je i sam Grad, nego građani? Čiji je budžet nego građanski? Čije je to "neosnovano bogaćenje"? Šta je na umu imala sudija Gavrančić, ako je uopšte razmišljala? 

Da li se sudija Gavrančić u ovom slučaju možda konsultovala i sa članovima uže porodice, koji znaju kako se sve dešavalo, jer su i sami činili bivšu vlast? Po saznanjima "iz prve ruke", mogla je, po zakonu, da predloži drugi tok ovih parnica. Sudija Gavrančić zna da penzionere zastupaju oni koji su im kao vlast kroz samodoprinos uzimali novac, koji su se sada na njima obogatili i ne javljaju im se na telefone. Sudija Gavrančić dobro zna situaciju, dobro zna šta je učinila i koga je sakrila.  

Bila je to i prva presuda koju je ukinuo Ustavni sud, utvrdivši da je Gradu Vršcu uskraćeno pravo na pravično suđenje. Time je utvrđena i nestručnost sudije Milice Gavrančić, koju tajkuni i njihovi opozicioni podanici pokušavaju sada da proguraju za predsednicu Osnovnog suda u Vršcu. Kao i u svim ostalim oblastima, izmiče im uticaj na pravosuđe južnog Banata, pomoću kojeg su oprali brutalne krađe i uništavanje privrede ovog okruga. 

Njihov pokušaj je očajnički potez.

Nastaviće se...

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31