Bespovratna sredstva za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva

Bespovratna sredstva za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva

Autor :  maj 06, 2019

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva.

Za realizaciju programa, kako je objavljeno na zvaničnom web portalu Kabineta, obezbeđeno je 60 miliona dinara.

Sredstva su opredeljena za planiranje, izradu i sprovođenje promotivne kampanje, za organizaciju manifestacija koje doprinose promociji i popularizaciji inovacija i inovacionog preduzetništva, za izradu i sprovođenje programa mentorstva i obuka, za izradu i sprovođenje istraživanja o stanju, problemima i prerspektivama inovacionog preduzetništva, za izradu štampanih i multimedijalnih publikacija koje doprinose promociji i popularizaciji inovacija i inovacionog preduzetništva, za sprovođenje projekta čiji je cilj digitalizacija uživanja kulturnog, umetničkog i duhovnog nasleđa Srbije i srpskog naroda. 

Cilj ovog programa je ostvarenje kontinuiranog doprinosa u razvoju održive preduzetničke kulture u Srbiji, rast konkurentnosti Republike Srbije i izgradnja ekonomije zasnovane na inovacijama i znanju. 

Realizacijom ovog programa Republika Srbija nastoji da podstakne građane, a posebno mlade, da razmišljaju na preduzetnički način, kao i da ih ohrabri da u većoj meri osnivaju svoje inovacione i tehnološke startap kompanije. Naglasak je na jačanju lokalnih i regionalnih inicijativa koje treba da pruže što neposrednije rezultate i doprinesu rastu ekonomske uspešnosti, otvaranju novih radnih mesta i zadržavanju mladih u Republici Srbiji. 

Rok za podnošenje prijava je do utroška sredstava opredeljenih programom.

Ceo tekst Javnog konkursa, obrasce prijave i dodatne informacije možete pronaći: OVDE

Izvor: Kabinet ministra bez portfelja

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31