Osnovni sud i izvršitelj Lazić namerno nanose štetu građanima Vršca!

Osnovni sud i izvršitelj Lazić namerno nanose štetu građanima Vršca!

Autor :  apr 30, 2019

Osnovni sud u Vršcu, po nalogu predsednika Gorana Nikolića iz Bele Crkve, ponovo nanosi ogromnu štetu vršačkom budžetu, a vezano za slučajeve penzionera koji su zbog samodoprinosa tužili Grad. 

Posle monstruoznih presuda, kojima su uskraćivali pravo Vršcu na pravično suđenje, što je utvrdio Ustavni sud, sada pokušavaju da sakrivaju predmete. Posledice po gradski budžet, samim tim i javna preduzeća i ustanove, već su dramatične.

Sudija Nikolić,za kojeg je naša redakcija već dokazala da je sakrivao predmete po fiokama, naložio je da se protivizvršenja, po preinačenim presudama u korist Grada Vršca, ne zavode kao novi predmet, nego da se "sakriju" pod brojevima već arhiviranih predmeta izvršenja, iako su poverilac i dužnik sada u zamenjenim ulogama. 

Koji je interes sudije Nikolića da i dalje, očigledno namerno, prolongira rešavanje problema u funkcionisanju Vršca? Da nije nekom nešto dužan, pitanje je koje se samo nameće kada se njegov moral, znanje i praksa uporede sa odgovornom funkcijom koju obavlja.  

A privatni izvršitelj Dragoljub Lazić iz Pančeva dokaz je tvrdnji građana i medija da su oni najgora noćna mora Srbije. Njegovo bahato ponašanje uzelo je maha, te umesto u interesu stranaka, puni svoje džepove i ostvaruje ličnu dobit prekoračenjem ovlašćenja koja su mu data. 

Lazić uskraćuje Gradu Vršcu pravo na osnovan zahtev za odlaganje izvršenja i na silu otima novac iz budžeta, samo kako bi se on naplatio. Grad, zbog brige o građanima, zahteva da se izvršenja stopiraju, jer će teret i tih troškova, a u skladu sa presudama koje se donose, opet ići na štetu penzionera.

Sve ovo izrežirano je od strane vršačke nejake opozicije, kojoj je jedini cilj da stvori mržnju između lokalne samouprave i građana, čak i ako su posledice drastične po penzionere i po sam budžet, samim tim i po funkcionisanje bitnih ustanova poput Vrtića, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja... 

Zbog podle i agresivne opozicione kampanje, koja još traje, penzoneri koji su se naplatili po lošim presudama Osnovnog suda u Vršcu i Višeg suda u Pančevu, moraće u budžet da vrate mnogostruko veće sume. Moraće da plate i astronomske honorare svojih advokata koji im se sada ne javljaju na telefone, ali i ogromne troškove ovakvih izvršitelja poput Lazića, koje je izmislila bivša vlast, kako bi udomila svoje kadrove.

Autor: Open View doo snosi punu materijalnu i krivičnu odgovornost za ovaj tekst

Foto: Kurir.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30