OPSTRUKCIJA BUDŽETA VRŠCA: Penzioneri sredstvo opozicije za urušavanje Grada?

OPSTRUKCIJA BUDŽETA VRŠCA: Penzioneri sredstvo opozicije za urušavanje Grada?

Autor :  apr 24, 2019

Pojedini advokati, od kojih su neki zaradili i više od 120.000 evra na konto tužbi penzionera, ni posle odluke Ustavnog suda i presuda Višeg suda u Pančevu da je Grad oštećen, ne prestaju sa pritiscima na penzionere, a samim tim i na budžet Vršca. Izvršenja i dalje pristižu.

Stiglo je deset novih izvršenja. Advokati Bojan Patrić i Darko Gavrilović preko izvršitelja Dalibora Lazića iz Pančeva, i advokatska kancelarija iz Novog Sada preko izvršitelja Milice Džaković Bojić iz Pančeva, ponovo hoće da se naplate iz budžeta Grada, a znaju da će njihove honorare na kraju morati da plate penzioneri.

I Osnovni sud u Vršcu nastavio je da u prvostepenom postupku presuđuje protiv Grada Vršca, iako znaju da će drugostepena presuda biti drugačija. Postavlja se pitanje: Da li Osnovni sud radi u interesu pravde i penzionera ili advokata kojima svojim odlukama omogućavanju sticanje dodatne zarade?

Sumnja u namernu opstrukciju opozicije

Ovo je projekat vršačke opozicije, koja je pomenutu advokatsku kancelariju dovela u Vršac i koja svakodnevno telefonom zove vršačke penzionere i traži da govore ružno protiv svog grada za televiziju N1 i druge njima bliske i neobjektivne medije. 

Njihov cilj je od početka jasan. Ako sudovi podlegnu njihovim pritiscima, Grad Vršac će biti doveden do bankrota, a vlast će biti proglašena nesposobnom. Ako penzioneri izgube, svoje nezadovoljstvo iskaliće na lokalnu vlast. 

U oba slučaja gube i penzioneri i Grad, a opozicija zadovoljava svoje lične interese. Da su se penzioneri naplatili u punoj meri, funkcionisanje predškolskih ustanova, zdravstvene i socijalne zaštite, održavanje i infrastrukture bilo bi nemoguće. 

Stala bi javna preduzeća, ustanove, jer ne bi bilo ni za plate dece i unuka vršačkih penzionera. U aktuelnoj situaciji, trošak svih advokata i izvršitelja ići će na teret vršačkih penzionera i njihovih porodica. 

Glavni akteri   

Sve je ovo osmislila šačica opozicionara, predvođena Draganom Rakić čija mesečna porodična primanja iznose nekoliko hiljada evra i Tanjom Vešović koja pored nove kuće, novih automobila i provoda po belom svetu sada gradi dom za stare vredan više stotina hiljada evra, a sve od budžetske doktorske plate. Za izvršenje ovog nedela angažovani su članovi opozicionih stranaka, čija je imovina itekako vidljiva. 

Advokat Gavrilović bio je funkcioner u Gradskoj kući i u isto vreme pravno zastupao tada Društveno preduzeće "Drugi Oktobar", koje je trošilo novac sakupljen od samodoprinosa za izgradnju kanalizacije. Advokat Stevica Nazarčić je ispred Demokratske stranke 2008. godine izabran za predsednika Skupštine opštine Vršac i tu funkciju je obavljao do 2012. godine, a od 2012. do 2016. godine bio je pokrajinski poslanik. Deo penzionera zastupa i bivši funkcioner Milucu Živkov. Patrić je ponikao u kancelariji Lazara Guteše.

Lažni dušebrižnici i dalje manipulacijama žele da sakriju nabrojane činjenice, umesto da izađu pred narod i upute javno izvinjenje svim građanima Vršca, najviše penzionerima. Vreme je da odgovore kako su dva i po mandata, dok su bili na vlasti, uspevali da uredno skidaju penzionerima taj samodoprinos, a danas tvrde suprotno i nastavljaju da ih obmanjuju. 

I sve to da bi se opozicija, koja je uništila Vršac, ponovo domogla vlasti i gradske kase.

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30