Turistička organizacija Vršac uspešna na 16. Salonu vina "VINVEST" u Temišvaru

Turistička organizacija Vršac uspešna na 16. Salonu vina "VINVEST" u Temišvaru

Autor :  apr 23, 2019

Turistička organizacija Vršca učestvovala je na 16. Međunarodnom salonu  vina VINVEST  u Temišvaru.

Turistička organizacija Vršac se ove godine predstavila sa svojom vinsko-turističkom ponudom. Pored vršačkih vinarija (vinarije „Bahus“, „Vinik“, Conte Vallonne” i „Tatalović) ove godine predstavile su se i Porodična vinarija „Stanimirović“ iz Jabuke i Mali podrum „Gajić“ iz Aleksandrovca. Naravno da posetioci nisu mogli ostati ravnodušni prema našim vinima i rakijama koje su mogli da degustiraju tako da je na našem štandu uvek bilo posetilaca. Ispred Turističke organizacije Vršac na sajmu se predstavio Daniel Neda.

Ovogodišnji salon, pored brojnih izlagača iz Rumunije i inostranstva (Srbija, Italija, Grčka, Moldavija...), obeležilo je preko 200 vrsta vina među kojima su najveću pažnju privuklo nekoliko vina starih preko 6 decenija i šampanjac sa zlatnim česticama.

Svečano otvaranje je održano u petak, u prisustvu predstavnika Privredne komore županije Timiš Florike Kirica, potpredsednika okružnog veća Nikole Opree, generalnih konzula Srbije i Perua Vladana Tadića i Rufina Delgada Montenegra, savetnika gradonačelnika Temišvara Ćpriana Trocana, nekoliko somelijera i mnogobrojnih posetilaca. Usledila su predavanja na temu „Bogatstvo regionalnog, nacionalnog i međunarodnog vinskog i gastronomskog sektora“,  „Nova vina i stara vina“ i „Vino i zdravlje“ koje su održali stručnjaci iz ovih oblasti. Drugi dan je obeležila degustacija nagrađenih vina.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30