Organizovana akcija uređenja atarskih puteva u selu Šušara

Organizovana akcija uređenja atarskih puteva u selu Šušara

Autor :  apr 17, 2019

Savet Mesne zajednice Šušara u saradnji sa korisnicima socijalne pomoći iz ovog sela, organizovao je akciju uređenja atarskih puteva.

- Problem je bio što su ovi putevi bili zarasli i zapušteni, pa poljoprivrednici sa svojim mašinama nisu mogli  da prolaze do svojih njiva. U zoni pored puteva, očišćene su divlje deponije koje su nesavesni poljoprivredni proizvođači stvarali odmah pored puta. Najviše je u tom otpadu bilo ambalaže od pesticida koja je jedan od najvećih zagađivače životne sredine. Poljoprivrednici iz Šušare konačno će moći nesmetano da dođu do svojih njiva, a samim tim omogućen je mnogo lakši i brži način obrade zemlje, kažu organizatori akcije.

Savet Mesne zajednice Šušara je jedno od retkih gradskih sela koje ima odličnu saradnju sa korisnicima socijalne pomoći a koji žive u ovom selu.

Redovno zajedničkim snagama sprovode brojneakcije na uređenju svog sela i zato je Šušara jedno od najuređenijih i najlepših seoskih naselja Grada Vršca. Uređenost sela  i čist vazduh su  jedan od glavnih razloga koji sve više privlače  „Vikendaše„ da borave u ovom našem prelepom selu.

Članovi Gradskog veća Slaviša Maksimović i Miloš Vasić, posetili su selo Šušara i tom prilikom obišli su i radove koji su obavljeni a koji su trajali petnaestak dana.

atarskiputevievsac

Na sastanku koji je održan posle obilaska radova, data je puna podrška svim aktivnostima Savetu Mesne zajednice Šušara. To je pravi primer dobre prakse saradnje Saveta MZ sa svojim  stanovnicima, koji bi trebale da podrže i druge seoske Mesne zajednice.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31