Programi podrške za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike

Programi podrške za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike

Autor :  apr 12, 2019

Ministarstvo privrede predstavilo je dva programa podrške za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike, putem kojih su firmama na raspolaganje stavljena bespovratna sredstva države i povoljni krediti partnera.

Od tri programa za koje je Ministarstvo obezbedilo 1,7 milijardi dinara – bespovratno, predstavljena su dva – za podršku razvojnim projektima i nabavku nove proizvodne opreme i alata.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović poručila je da je veoma važno da ovakvi programi traju i da je interesovanje veliko.

- Zbog velikog interesovanja, svake godine kroz te programe odvajamo sve više sredstava, jer se na taj način podstiču investicije, uvećanje prihoda i rast BDP-a. Cilj nam je da podržimo mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave proizvodnjom, kao i građevinske firme koje imaju nameru da prošire proizvodnju, odnosno da kupe novu mehanizaciju ili opremu, rekla je pomoćnica ministra privrede, rekla je Obradović Jovanović.

Programi kombinuju bespovratna sredstva Ministarstva i povoljno kreditne linije sa ulaganjima klijenta, rekla je ona, ističući da je na taj način ukupan efekat investicija četiri do pet puta veći.

Ministarstvo realizuje razvojni program u saradnji sa Fondom za razvoj, a program za nabavku nove opreme sa odabranim poslovnim bankama i lizing kućama.

Direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović pozvala je privrednike da se prijave, jer su, kako je rekla, kreditne linije kroz ove programe ubedljivo najpovoljnije.

Direktor sektora usluga Privredne komore Srbije Miroslav Lutovac rekao je da su privrednici vrlo zainteresovani za ovu vrstu podrške, te da su ovakvi skupovi način da se bolje informišu o pojedinačnim programima.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30