Obeleženo 10 godina obrazovanja vaspitača na romskom nastavnom jeziku i Međunarodni dan Roma

Obeleženo 10 godina obrazovanja vaspitača na romskom nastavnom jeziku i Međunarodni dan Roma

Autor :  apr 10, 2019
Svečana Akademija povodom obeležavanja Svetskog dana Roma i desetogodišnjice obrazovanja vaspitača na romskom nastavnom jeziku održana je 8. aprila 2019. godine u Visokoj školi.
 
Akademiju je otvorila direktor Visoke škole dr Jelena Prtljaga, a zatim su se prisutnima obratili i Mr Katarina Kovačević, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost,  Dragana Mitrović, gradonačelnica Grada Vršca i gospodin Romeo Mihajlović, Kancelarija za inkluziju Roma
 

Od osnivanja Katedre na romskom nastavnom jeziku do danas prošloje  73 romskih studenata, od kojih je 23 završilo studij.

Troje studenata trenutno na specijalističkim studijama, a od naredne godine, ovde će moći da upišu i master studije. 

Katedra ima podršku lokalne samouprave, pokajinske vlade i resornog sekretarijata,  ali i Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine koja stipendira studente.

Gosti  Akademije bile su i značajne zvanice i po rečima dr Jelene Prtljaga dugogodišnji partneri škola.
 
- To su predstavnici institucija bez čije podrške ne bismo mogli da budemo ono što jesmo. Među njima je i  Veljko Stojanović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje,  Rodika Almažan,  predsednik departmana za obrazovanje Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, dr Marija Aleksandrović, predstavnica Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, gospodin Duško Jovanović, koji je svojevremeno značajno podržao osnivanje i funkcionisanje odeljenja na romskom jeziku, prof. dr Grozdanka Gojkov, prethodni direktor Visoke škole tokom čijeg mandata je osnovano odeljenje i gospodin George Dinu, Generalni konzul Rumunije u Vršcu.
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31