Rakićka i njeni advokati da plate za penzionere!

Rakićka i njeni advokati da plate za penzionere!

Autor :  apr 09, 2019

Iz ničega u ništa iznikla politička persona, Dragana Rakić, koja je zloupotrebljavala skupštinsku govornicu kako bi za, evidentno, kriminalni klan, pozivala penzionere da, po svaku cenu, tuže Grada Vršac, treba sada da odvoji od svog porodičnog budžeta, koji iznosi skoro POLA MILIONA DINARA MESEČNO i da plati ono što su, na ime penzionera, prihodovali NJENI advokati.

Viši sud u Pančevu preinačio je svoju presudu i prihvatio odluku Ustavnog suda da je Gradu Vršcu uskraćeno pravo na pravično suđenje. Tome su prethodile odluke Osnovnog suda u Vršcu, koji većinom čine sudije koje su na funkcije došle u konfuznoj "reformi sudstva", koju je sprovodila DS.

Rakićka, u vrištećim naletima nekontrolisanog izliva emocija, za koje ne postoje sumnje da su lažne, pozivala je penzionere da se obrate advokatima i "traže svoje". Ti isti advokati bili su vlast kada je penzionerima uzimano od penzija na ime samodoprinosa za kanalizaciju, a sadašnja vlast je sve to stopirala. 

Viši sud je doneo odluku, a Draganini advokati se penzionerima više ne javljaju na telefon. Primera radi, jedan od advokata je za 80.000 dinara za penzionera, iz budžeta Vršca za sebe uzeo 250.000 dinara. Neka penzioneri sada nazovu Draganu Rakić da im refundira troškove, jer advokati sigurno neće.

Mi ovo tumačimo kao propao pokušaj opozicije da preko advokata i sa njima povezanih lica u pravosuđu Južnog Banata, prikupi jeftine poene na konto tužbi penzionera protiv grada Vršca, a vezano za nezakonitu naplatu samodoprinosa u određenom periodu. Očekivali su kolaps lokalne vlasti. To se neće desiti.

Jedan od tih advokata je i Stevica Nazarčić, koji je, ispred Demokratske stranke, 2008. godine izabran za predsednika Skupštine opštine Vršac i tu funkciju je obavljao do 2012. godine, a od 2012. do 2016. godine bio je pokrajinski poslanik. Nazarčić je više od OSAM godina bio visoki predstavnik lokalne politike koja je penzionerima skidala od penzija na ime samodoprinosa za kanalizaciju. Tada je to po njemu bilo zakonito, jer su uzimali penzionerima da sebe prave uspešnim. 

Zašto Nazarčić kao predsednik SO Vršac nije rekao DOSTA i prekinuo protivzakonite radnje u kojima je osam godina učestvovala Demokratska stranka? Zašto kao pokrajinski poslanik nije rekao DOSTA i stao ispred penzionera, bar 2013. godine kada je pokrajinski ombudsman dao preporuku PIO fondu da prestane sa obustavom iznosa dela penzije na ime samodoprinosa i kada je Demokratska stranka bila u vlasti u Vršcu?

Lažni dušebrižnici i dalje žele da manipulišu našimnastarijim sugrađanima, umesto da izađu pred narod i javno se izvine svim građanima Vršca, a najviše penzionerima. Vreme je da odgovore kako su dva i po mandata, dok su bili na vlasti, uspevali da uredno skidaju penzionerima taj samodoprinos, a danas tvrde suprotno. 

Sada, neka se uhvate za džep i podrže penzionere.

Nastaviće se...

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31