Centar za mentalno zdravlje Vršac nastavlja sa edukacijom svojih korisnika

Centar za mentalno zdravlje Vršac nastavlja sa edukacijom svojih korisnika

Autor :  apr 09, 2019

Centar za mentalno zdravlje Vršac, organizovao je još jedno edukativno predavanje u okviru projekta "Deinstitucionalizacija kroz zaštićeno stanovanje". Reč je o predavanju pod nazivom "Mirođija i ruzmarin".

I ovo , kaop i prethodna predavanje, ima za cilj edukaciju korisnika Centra, ali i svih zainteresovanih sugrađana po pitanju poljoprivredne proizvodnje.

Predavanje je održao Suru Jon, dipl. Ing. poljoprivrede. Na kraju su prisutni imali priliku da se upoznaju i sa drugim vrstama začinskog i aromatičnog bilja, o kojima je bilo reči na prethodnim predavanjima.
 

Da podsetimo, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "dr Slavoljub Bakalović" Vršac je 2015. godine uz finansijsku podršku Evropske Unije, osnovala Centar za mentalno zdravlje u Vršcu i do sada uspešno deinstitucionalizovala više od 30 pacijenata.

U okviru ovog projekta Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" prošle godine otvorila kuću za zaštićeno stanovanje, na svom imanju na Margitskom putu.

Reč je o novoizgrađenom objektu, površine od oko 150 metara kvadratnih, u kome živi šestoro pacijenata, koji će , imaju priliku i da rade na imanju.  Objekat ima tri spavaće sobe, kuhinju dva kupatila dnevni boravak, trpezariju i sobu za rekreaciju, i opremnjen je svim neophodnim nameštajem i tehnikom za samostalan život korisnika.

Vršac je jedan od retkih gradova, koji u okviru zdravstvene zaštite ima Kuću za zaštićeno stanovanje. 

Posebna pažnja posvećena je rehabilitaciji pacijenata kroz socio i radno okupacioni tretman korisnika, sa ciljem da se poboljša njihovo zdravlje i kvalitet života.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31