U Vršcu održano predavanje "Upotreba zemljišta, supstrata komposta u proizvodnji vlašca"

U Vršcu održano predavanje "Upotreba zemljišta, supstrata komposta u proizvodnji vlašca"

Autor :  mar 26, 2019

Centar za mentalno zdravlje Vršac,  u okviru projekta "Deinstitucionalizacija kroz zaštićeno stanovanje", organizovao je predavanje pod nazivom "Upotreba zemljišta, supstrata komposta u proizvodnji vlašca".

Predavanje je održao Suru Jon, diplomirani inženjer poljoprivrede.

Polaznici obuke bili su korisnici kuće zaštićenog stanovanja, ali i svi zaintersesovani sugrađani za ovaj vid proizvodnje.

Da podsetimo, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "dr Slavoljub Bakalović" Vršac je 2015. godine uz finansijsku podršku Evropske Unije, osnovala Centar za mentalno zdravlje u Vršcu i do sada uspešno deinstitucionalizovala više od 30 pacijenata.

U okviru ovog projekta Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" prošle godine otvorila kuću za zaštićeno stanovanje, na svom imanju na Margitskom putu.

Reč je o novoizgrađenom objektu, površine od oko 150 metara kvadratnih, u kome živi šestoro pacijenata, koji će , imaju priliku i da rade na imanju. 
Objekat ima tri spavaće sobe, kuhinju dva kupatila dnevni boravak, trpezariju i sobu za rekreaciju, i opremnjen je svim neophodnim nameštajem i tehnikom za samostalan život korisnika.

Vršac je jedan od retkih gradova, koji u okviru zdravstvene zaštite ima Kuću za zaštićeno stanovanje. 

Posebna pažnja posvećena je rehabilitaciji pacijenata kroz socio i radno okupacioni tretman korisnika, sa ciljem da se poboljša njihovo zdravlje i kvalitet života.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31