Gradonačelnica Mitrović obišla radove na uređenju korita kanala Mesić

Gradonačelnica Mitrović obišla radove na uređenju korita kanala Mesić

Autor :  mar 22, 2019

U Vršcu se trenutno izvode radovi na betoniranju korita potoka Mesić,  u dužini od 2.597 kilometara, u okviru projekta „Zaštita grada Vršca od poplava". Za projekat gradu Vršcu je odobreno 3 miliona evra i to za uređenje 2,6 od ukupno sedam kilometara koliko je dužina celog vodotoka, i to je najveća investicija u Vršcu u poslednjoj deceniji. Trenutno se uređuje deonica od AMSS do ušća u Vršački kanal. Gradonačelnica Dragana Mitrović sa saradnicima obišla je radove na uređenju korita kanala Mesić.

Gradonačelnica se najpre susrela sa stanovnicima dela Vršca gde protiče deo Mesića obuhvaćen prvom i drugom fazom radova.

Građani su gradonačelnicu upoznali sa značajem ove investicije i kakve će sve prednosti za svakodnevni život ovog dela Vršca one imati. Takođe, predočeni su i pojedini problemi sa kojima se oni susreću i u daljem razgovoru obećano im je brzo rešenje i tih problema.

U nastavku obilaska, predstavnici izvođača radova, kompanije Strabag proveli su gradonačelnicu i njene saradnike duž cele zone izvođenja radova i tehnički je upoznali sa strukturom i obimom radova, planiranim rokovima i daljim poduhvatima do završetka prve dve planirane faze radova.

Na kraju, gradonačelnica Dragana Mitrović se obratila medijima sa kratkim osvrtom na današnji obilazak radova i izrazila zadovoljstvo viđenim ali i očekivanja da će svi rokovi biti ispoštovani. Ona je takođe podsetila na tok same investicije, ukupnu cenu koštanja projekta i radova kao i učešće samog Grada Vršca u ovom projektu.

U ime Saveta mesne zajednice Živa Jovanović, obratila se Nada Milinković koja je izrazila zahvalnost i oduševljenje što se posle nekoliko decenija ovde izvode obimniji radovi, a toliko obimni još od nastajanja ovog kanala.
Gradonačelnica i Savet mesne zajednice apelovali su na sugraćane da vode računa o ovoj investiciji i ne bacaju smeće u vodotok Mesića kako ne bi umanjli funkcionalnost cele investicije i narušili njen estetski smisao.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31