Organizovana radna akcija u Gudurici

Organizovana radna akcija u Gudurici

Autor :  mar 19, 2019

Meštani Gudurice i ovog proleća u velikom broju su se odazvali pozivu Saveta Mesne zajednice kako bi zajedno uredili prostor u kojem žive.

Članovi Saveta mesne zajednice i stanovnici sela Gudurica okupili su se proteklog vikenda na  radnoj akciji čišćenja i uređenja seoskog groblja i tom prilikom očistili kanale oko groblja, prilazne puteve kao i zelene površine na samom groblju.

- Ovo je tek početak i u planu nam je još niz radnih akcija na uređenju našeg sela, a ovom prilikom bih se zahvalio svim meštanima na velikom odzivu i ustupljenoj mehanizacji bez koje ne bismo mogli da završimo ovako veliki posao, rekao je predsednik saveta MZ Gudurica Željko Mrdalj.

Pozivu na radnu akciju odazvalo se tridesetak meštana, a u pomoć su pritekli i meštani sa svojim traktorima i mehanizacijom.

- Veliki deo guduričkog groblja čine grobovi Nemaca i ostalih starosedelaca čiji potomci više ne žive u Gudurici. Meštani su odlučili da u skladu sa multietničkom kulturom sela i poštovanjem komšija svojih predaka sami održavaju grobna mesta o kojima više nema ko da se stara“  istakao je član gradskog veća zadužen za ruralni razvoj Slaviša Maksimović, koji je obišao ovu radnu akciju.
 
Meštani Gudurice su na ovaj način još jednom pokazali da uprkos brojnim obavezama druženje i volonterizam predstavljaju pravu vrednost, naročito u malim sredinama gde mogu u mnogome unaprediti svaodnevni život.
guduricamart2019seloradakcev2019

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31