Grad Vršac darovao prvorođeno dete u 2019. godini i porodicu u kojoj su krajem prošle godine rođene trojke

Grad Vršac darovao prvorođeno dete u 2019. godini i porodicu u kojoj su krajem prošle godine rođene trojke

Autor :  mar 19, 2019

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i članica Gradskog veća Tatjana Nikolić, posetile posetile su vršačku porodicu Stajić - Lazevski i i porodicu Murešan u Vlajkovcu, kako bi darovale bebe rođene u ovom porodicama.

Po tradiciji Grad Vršac je i ovog puta izdvojio sredstva kako bi darivao prvorođeno dete, ali je ove godine Grad odlučio da daruje i porodicu u kojoj su krajem prošle godine rođene trojke.

Neva Lazevski rođena je 1. janaura, i prvo je dete Ivane Stajić i Aleksandra Lazevskog, dok su Sunčica, Adam i Silvija -  trojke koje su rođene  u porodici Marija i Ferenca Murešana,  20. decembra prošle godine. Rođenje trojki, kako je istakla članica gradskog Veća Tatjana Nikolić, poslednjih pet decenija nije zabeleženo u gradu Vršcu.

Ponosni roditelji, zahvalili su se na poklonima , istakavši da je ovo lepa tradicija koja je od velike pomoći.

- Naša poseta, osim upoznavanja sa bebama i njihovim porodicama bila je ujedno prilika da se saznamo nešto i o planovima ovih mladih roditelja- žčim da istaknem da grad Vršac stoji na raspolaganju i njima i svim mladim ljudima, jer je naša želja da svi oni ostanu u našoj sredini. Iskreno se nadamo da će u našem gradu biti sve više beba. Naš zadatak je da stvorimo što bolje uslove za život svih građana i  u selu i u gradu, i time omogućimo bolju budućnost mladima i njihovoj deci, kaže gradonačelnica Dragana Mitrović.

bebebe2019bebebgradmart2019

- Gradski resor socijalne zaštite i nadalje će pomagati sve mere aktivne populacione politike, jer je naš zadatak da mladima omogućimo uslove, kako bi se oni u što većem broju odlučili za to da postanu roditelji,istakla članica gradskog Veća Tatjana Nikolić.

Ni ove godine nije izostalo darovanje prvorođene bebe dukatom Zlatare "Bobi", koja tradicionalno sa Gradom sponzoriše ovu akciju.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31