U Vršcu održan edukativni sastanak sa vozačima traktora i poljoprivrednih mašina

U Vršcu održan edukativni sastanak sa vozačima traktora i poljoprivrednih mašina

Autor :  mar 19, 2019

Savet  za bezbednost saobraćaja Grada Vršca, organizovao je tribinu, odnosno edukativni sastanak sa vozačima traktora i poljoprivrednih mašina. Sastanakje održan u prostorijama Mesne zajednice  „Živa Jovanović“ u Vršcu.

Učesnici tribine su uglavnom bili traktoristi iz „Srpskog kraja“ u kojem je i najviše poljoprivrednih proizvođača. Bilo je i tarktorista iz Pavliša, Vlajkovca, Uljme, Kuštilja i Gudurice.

Savet za bezbednost saobraćaja je ukazao na  stastističke podatke o broju poginulih traktorista na tritiriji Grada Vršca za period 2015 i 2016 godine koji govore da je su teritoriji Grada Vršca samo za te dve godine stradala trojica traktorista i to sa smrtnim ishodom.

Ti podaci su bili glavni razlog za veće angažovanje svih nosioca aktivnosti  na bezbednosti saobraćaja, počev od Saveta za BS, Saobraćajne policije, Agencije za BS, medija, kako bi se sa pojačanim radom sa ovom kategorijom učesnika u saobraćaju postigli bolji rezultati.

2019traktoiristitribineev2019martprey
Sprovedene  aktivnosti  u 2016, 2017, i 2018 godine  su   uticale i dale evidentne rezultate koji govore da u zadnje dve godine Grad Vršac nema poginulih vozača traktora i poljoprivrednih mašina, što je za sve nas ohrabrujuće i mi nastavljamo sa istim aktivnostima kako bih održali taj trend.

Da bi se povećala bezbednost traktorista u saobraćaju kao i  bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, Grad je izašao u susret Poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije samog grada, i dodelio im je jednu parcelu na ulazu iz pravca Rumunije koja će im služiti kao ekonomsko dvorište kako sa svojim traktorima i priključnim mašinama nebi morali svakodnevno da dolaze do svojih kuća.

Tribina je bila prilika da se traktoristi upoznaju sa novim zakonskim propisima kada je reč o saobraćaju i novinama pri vršenju tehničkih pregleda traktora.

Takođe, predstavnici Odeljenje Saobraćajne policije Policijske stanice Vršac predočili su prisutnima i podatke vezane za saobraćajne nezgoda u kojima su učestvovali traktoristi.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31