Grad Vršac dobio poseban registar podataka o saobraćaju

Grad Vršac dobio poseban registar podataka o saobraćaju

Autor :  mar 19, 2019

U Gradskoj kući je održana prezentacija Baze podataka koju je za grad Vršac izradila Agencija za bezbednost saobraćaja, AMSS- Centar za motorna vozila i kompanija Gdi Solutions.

Bazu podataka, odnosno poseban registar podataka o saobraćaju, predstavnicima Saveta za bezbednost saobraćaja i Saobraćajne policiji Policijske stanice Vršac predstavili su Branko Stamatović, predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja zaduženog za lokalne samouprave i Dragoslav Kukić predstavnika AMSS Srbije.

Baza podataka se sastoji iz sledećih skupova podataka sa obezbeđenim relacijama između podataka baze i to:

1. Podaci o saobraćajnim nezgodama na teritoriji grada/opštine u periodu za koji su dostupni podaci o saobraćajnim nezgodama (1997-2017).

2. Podaci o učesnicima saobraćajnih nezgoda na teritoriji grada/opštine u periodu za koji su dostupni podaci (1997-2017)

3. Podaci o putevima i bezbednosnim karakteristikama puteva na teritoriji grada/opštine

4.Podaci o indikatorima ponašanja učesnika u saobraćaju za teritoriju grada/opštine

5. Podaci o stavovima učesnika u saobraćaju o opasnostima u drumskom saobraćaju za teritoriju izabranog grada/opštine

6. Skup podataka o Identifikaciji problema bezbednosti saobraćaja koji podrazumeva prikaz vrednosti relativnih pokazatelja bezbednosti saobraćaja, odnosno rizike stradanja svih kategorija učesnika u saobraćaju na području grada/opštine, kako za teritoriju lokalne samouprave u celosti, tako i za teritorije naseljenih mesta na području grada/opštine

Baza će biti dostupna u okviru Nacionalne baze podataka i omogućiće da se konstantno prati, analizira i unapređuje bezbednost saobraćaja u Lokalnim samoupravama.

Ovakva baza podataka je urađena do sada za pet gradova i opština u Republici Srbiji, i kako je najavljeno biće dostupna svim građanima na portalu grada Vršca.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31