ZLOUPOTREBA PRAVOSUĐA: Stanka Simonović i dalje u službi opozicije i advokata!

ZLOUPOTREBA PRAVOSUĐA: Stanka Simonović i dalje u službi opozicije i advokata!

Autor :  mar 18, 2019

Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović zloupotrebljava pravosudni sistem kako bi u što većoj meri oštetila građane Vršca. Namera joj je očigledna. Želi da izazove veliko nezadovoljstvo u narodu, koje bi na narednim izborima trebalo da ide na ruku opoziciji. Reč je o tužbama penzionera za samodoprinos.

Sudija Simonović je načelno prihvatila odluku Ustavnog suda po žalbi Grada Vršca, kojom se konstatuje da je Gradu uskraćeno pravo na pravično suđenje. Umesto da samo preinači presude Višeg suda, jer činjenično stanje nije sporno, ona je postupke vratila na prvostepeni Osnovni sud u Vršcu. 

Zloupotrebljavajući pravosudni sistem, ona ovim potezom donosi ogromnu korist advokatima i izvršiteljima, a nanosi moguću nesagledivu materijalnu štetu građanima Vršca, koji će, ukoliko izgube u sporu u kojem ceo Vršac gubi, morati da snose desetostruko veće troškove od svojih osnovnih potraživanja.

Primera radi, penzioner kojeg su advokati ubedili da treba da tuži grad, na osnovu očajnih presuda Višeg suda kojima je Stanka podsticala da broj tužbi bude sve veći, naplatio je oko 17.000 dinara. Niko tom penzioneru nije rekao da će, u ovim okolnostima vraćanja postupka na prvostepeni sud, ukoliko izgubi spor, za naplaćenih 17.000 dinara, morati da vrati više od 250.000 dinara. A advokati i izvršitelji biće mnogo bogatiji, bez obzira na presude. 

Ti advokati su danas aktivni u opozicionim političkim redovima i deo su bivšeg režima koji je penzionerima uzimao novac za samodoprinos. Tada ne da nisu tražili da se naplaćivanje zaustavi, nego su pritiskal PIO fond da nastavi sa naplatom od penzionera. Čime li danas utiču na predsednicu Višeg suda da donosi nerazumne presude, koje će više hiljada vršačkim domaćinstava enormno zadužiti?

Grad Vršac, zbog nerazumnog ponašanja predsednice Višeg suda u Pančevu trpi ogromnu štetu, jer izvršitelji ne prestaju da pustoše gradski budžet i time utiču na ulaganja u socijalnu politiku, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, kulturu, sport, infrastrukturna ulaganja... a novac od samodoprinosa uložen je u izgradnju kanalizacije, koja je svima potrebna. 

Da podsetimo, protiv predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović i njene ćerke Vladane, formiran je predmet pri Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Višem tužilaštvu u Beogradu. Predmet je u fazi pretkrivičnog postupka i provera koje podrazumevaju prikupljanje informacija i potrebnih obavestenja.     

Protiv Stanke Simonović vodiće se istraga zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem prilikom zapošljavanja njene ćerke Vladane u Osnovnom sudu, njenom podređenom u Pančevu. Kada je u pitanju Vladana Simonović, ona bi trebalo da bude ispitana u vezi navodnih nezakonitosti prilikom ostvarivanja prava na stručnu praksu u Osnovnom sudu u Pančevu.

Autor: Open View doo snosi materijalnu i krivičnu odgovornost za ovaj tekst

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31