KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE: Predsednika u Beloj Crkvi dočekalo više od 1000 ljudi

KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE: Predsednika u Beloj Crkvi dočekalo više od 1000 ljudi

Autor :  feb 10, 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon Vršca, u okviru kampanje "Budućnost Srbije" posetio je i Belu Crkvu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Specijalnu bolnicu za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" u Beloj Crkvi gde ga je dočekao više od 1000 ljudi.

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije i transparente na kojima piše "Penzioneri su uz Vučića" , "Uz Aleksandra Vučića - napredna Srbija" i uz "Aleksandra Vučića - pristojna Srbija".

Predsednik Vučić zahvalio se građanima Bele Crkve na veličanstvenom dočeku.

- Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima do sada je obnovila više stotina objekata javne namene među kojima su škole, bolnice, domovi zdravlja, ali i najmanje seoske ambulante. Razgovarao sam sa Markom Blagojevićem o projektima koji su u toku kao i o mogućnostima za nova ulaganja, navodi se na instagram stranici kampanje "Budućnost Srbije".

bvcdocek1000vucicbc2019

Radovi na rekonstrukciji dela objekta Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi nedavno su završeni, Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju ovog objekta i nabavku savremene medicinske opreme, među kojima je i rendgen, izdvojila više od 40 miliona dinara.

Očekivanja zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi su da će u narednom periodu dobiti pomoć i za nabavku druge nedostajuće opreme.

bcbolnicavucicfoto2019

Direktor Juga je istakao da je ova bolnica od regionalnog značaja jer se jedina bavi plućnim patologijama, a da je od značaja za celu Srbiju jer jedina leči plućnu patologiju kod psihijatrijskih pacijenata. 

Osobenost joj je i lečenje tuberkoloze i sprečavanje njenog širenja. 

Specijalna bolnica za plućne bolesti osnovana je 1820. godine kao Komunitetska građanska bolnica i jedna je od retkih zdravstvenih ustanova na teritoriji Vojvodine koja nikada nije prekidala sa radom.

Pored predsednika Aleksandra Vučića, u poseti Južnobanatskom okrugu su i Igor Mirović predsednik Vlade Vojvodine, Zlatibor Lončar ministar zdravlja, Nikola Selaković generalni sekretar kabineta predsednika, Ivica Kojić šef kabineta predsednika, Branko Malović sa saradnicima, Marko Blagojević direktor Kancelarije za upravljanje javnim  ulaganjima i Zoran Drobnjak direktor "Puteva Srbije".

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31