SAZNAJEMO: Uskoro dvosmerni režim saobraćaja u ulicama Đure Cvejića i Trg Zelena pijaca

SAZNAJEMO: Uskoro dvosmerni režim saobraćaja u ulicama Đure Cvejića i Trg Zelena pijaca

Autor :  feb 07, 2019

Gradska  uprava Grada Vršca, Odeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove zaštite životne sredine, u narednom periodu trebalo bi da donese Rešenje o izmeni režima saobraćaja u pojedinim gradskim ulicama. 

Naime,  Komisija određena na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na licu mesta, u ulici Đure Cvejića i na Trgu Zelena pijaca u Vršcu,  sagledala je mogućnost parkiranja vozila zbog uvođenja dvosmernog režima saobraćaja u ulici Đure Cvejića i na Trgu Zelena pijaca u Vršcu.

Izmerene su širine kolovoza na svim karakterističnim mestima.

Primenjujući zakonski minimum za širine saobraćajnih traka i širinu parking mesta, Komisija je odredila lokacije na kojima nema dovoljno prostora za označavanje parking mesta.

Na  osnovu toga  urađen  Predlog rešenja, kojim je zabranjeno parkiranje u delovima ulica koji nemaju  dovoljnu širinu kolovoza.

Tekst Predloga rešenja prenosimo u celosti:

- I -

Menja se režim saobraćaja na Trgu  zelena pijaca u Vršcu, na delu od ulice Đure Cvejića do kolovoza Državnog puta IB reda broj 10, tako što se utvrđuje dvosmerni režim kretanja vozila.

Utvrđuje se obavezno skretanje udesno za vozila koja se sa kolovoza Trga Zelena pijaca uključuju na Državni put IB reda broj 10 u smeru ka ulici Miloša Obilića.

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na Trgu zelena pijaca i to:- od kućnog broja 8 do kućnog broja 10 obostrano na kolovozu i - od kućnog broja 11 do kućnog broja 13 sa desne strane kolovoza (uz ogradu bivše zelene pijace).

- II -

Menja se režim saobraćaja na delu ulice Đure Cvejića u Vršcu, od Trga zelene pijace do ulice Nikole Neškovića, tako što se utvrđuje dvosmerni režim kretanja vozila.ž

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na delu ulice Đure Cvejića u Vršcu i to: - obostrano na kolovozu,  od kućnog broja 6 do ulice Vardarske, - na levoj strani kolovoza, od ulice Vardarske do ulice Nikole Neškovića i- na desnoj strani kolovoza, od ulice Vardarske do kućnog broja 5 u ulici Đure Cvejića.

- III -

Obavezuje se Gradska uprava  da:- izradi saobraćajni projekat za sprovođenje režima saobraćaja utvrđenog ovim Rešenjem,- projekat dostavi  Odeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove zaštite životne sredine nadležnom za poslove saobraćaja, radi davanja saglasnosti,- postavi saobraćajnu signalizaciju u skladu sa odredbama I i II ovog Rešenja.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31