Profesori Elemer Barta i Milan Njegomir dobitnici nagrade "Nikola Brašovan"

Profesori Elemer Barta i Milan Njegomir dobitnici nagrade "Nikola Brašovan"

Autor :  jan 26, 2019

Profesori Elemer Barta i Milan Njegomir dobitnici su godišnje prosvetne nagrade "Nikola Brašovan". Priznanja ovogodišnjim laureatima, na Svetosavskoj akademiji u Centru Milenijum, na kojoj je domaćin bila Hemijsko-medicinska škola, uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Brojne goste na Svetostavskoj akademiji uz čestitke, povodom školske slave Svetog Save, pozdravile su direktor škole Snežana ilić, i gradonačelnica Dragana Mitrović

Nagradu u ime svog supruga Elemera Barte primila je Zorica Barta, istakavši da njen suprug u ovom trenutku bije najvažniju bitku, i da mu ova nagrada, ljubav i poštovanje kolega mnogo znače.

Elemer Barta svoju karijeru započeo je kao profesor nemačkog jezika u osnovnoj školi "Vuk Karadžić", nakon čega sporazumno prelazi u OŠ "Paja Jovanović", gde od 2001. godine obavlja poslove vršioca dužnosti direktora, a kasnije i direktora.Tokom svoje karijere radi na stalnom stručnom usavršavanju i stiče znanje sudskog tumača za nemački jezik.Tokom svojih mandata izborio se za brojna kapitalna ulaganja u obnovu zgrade škole. Uvodi Funkcionalno obrazovanje odraslih  koje kasnije prerasta u Obrazovanje odraslih i sprovodi se do danas.Davao je nesebičnu podršku brojnim projektima pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i projekti prekogranične saradnje. Neki od njih su „Škola plus“, „Obrazovni kutak“, „Rastimo zdravo“, Likovna kolonija „Paji u čast“.Elemer Barta jedan je od pokretača Inkluzivnog obrazovanja osoba sa invaliditetom, u vezi sa tim otvorio je vrata škole Udruženju za decu i mlade sa invaliditetom „Izazov iz Vršca“. Aktivno je radio na inkluziji Roma kroz njihovo uključivanje u osnovno obrazovanje i osnovno obrazovanje odraslih.Kao direktor Elemer je imao odličnu saradnju sa kolektivom i svojim iskustvom i vrednoćom stekao je poverenje svojih kolega direktora, te je od istih izabran za predsednika aktiva direktora i predsednika gradskog Saveta roditelja. Barta Elemer pored velikog poštovanja svojih kolega, veoma je cenjen od strane roditelja i učenika i čini kariku koja povezuje ljude unutar profesije prosvetnih radnika.

brasovana2019bartanjegomir

Milan Njegomir, zahvalio se kolegama na nagradi, i najveću zahvalnost uputio svojoj supruzi Svetlani koja mu je, kako je istakao, oduvek i u svemu bila podrška.

Milan Njegomir je profesor elektrotehničke grupe predmeta u ŠC "Nikola Tesla". Pre svoje profesorske karijere radio je u razvojno – istraživačkom sektoru preduzeća AD „INOMAG“ u Bačkoj Topoli. 2003.godine počinje da radi kao nastavnik elektrotehničke grupe predmete u ŠC "Nikola Tesla". Pokazuje izvanredne organizatorske sposobnosti pa je izabran za za predsednika aktiva nastavnika elektrotehničke grupe predmata i na tom mestu se nalazi sve do danas.Pored širokog opšeg obrazovanja, Milan poseduje izuzetno obrazovanje u oblasti elektrotehnike i programiranja, a posvećuje puno vremena stalnom stručnom usavršavanju naročito u oblasti informatičkih tehnologija. Milanovi učenici učestvuju na svim takmičenjima iz oblasti elekrtotehnike koje organizuje Minstarstvo prosvete, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zajednica elektrotehničkih škola Srbije, Savez pronalazača Srbije ali i na takmičenjima čiji je inicijator i organizator upravo profesor Milan.Jedan je od pokretača ideje učeničkog preduzetništva, Milan je inicijator ideje o školskom i gradskom takmičenju u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov” u organizaciji Dostignuća mladih.Milan aktivno sarađuje sa brojnim javnim i kulturnim institucijama na nivou  Pokrajine,  Republike i grada. Predstavnikje ŠC "Nikola Tesla" i veoma aktivan član Zajednice elektrotehničkih škola Srbije. Aktivan je saradnik Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republičkog ministarstva prosvete.Milan je učestvovao i na brojnim takmičenjima nastavnika.Osam Milanovih radova je uvršćeno u Bazu znanja „Kreativne škole. Školske 2010/2011. godine rad pod nazivom „Više od igre“ koji je Milan radio zajedno sa koleginicama Svetlanom NJegomir i Snežanom Ilić je osvojio prvu nagradu. Sa ovim radom Milan je predstavljao našu zemlju na evropskom forumu inovativnih nastavnika koji je održan u Lisabonu marta 2012.godine.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31