Unija studenata Vršac izabrala novo rukovodstvo

Unija studenata Vršac izabrala novo rukovodstvo

Autor :  jan 25, 2019

Unija studenata Vršac održala Godišnju skupštinu, a među temama koje su vođene bile su i smena vlasti u okviru organizacije, organizacija rada, kao i uvođenje dodatnog sektora. 

Sa mesta predsednice, povukla se Aleksandra Zarija, a za tu poziciju je izabrana Miljana Nikolić.

Takođe, članovi Upravnog odbora, Jasmina Krajovan i Dario Maticki, kao članovi koji su pri kraju svog fakultetskog obrazovanja, izglasani su da predstavljaju nadzorni odbor Unije.

Za mesto potpresednika Unije, postavljena je Jovana Jović, dok je za sekretara odabran Rastko Mrđa.  

- Promene su neophodan deo napretka. Iako je za mene ovo izuzetno emotivan trenutak jer sam kroz rad u Uniji doživela mnoštvo nezaboravnih trenutaka, vreme je da mlade nade preuzmu kormilo. Potpuno sam sigurna da će nova generacija na čelu sa Miljanom biti uspešnija od nas do sad, izjavila je Aleksandra Zarija.

Osim smene "vlasti", na sastanku je pokrenuta tema srednjoškolaca, koji su krucijalni u projektima koje ostvarujemo. Shodno tome, odlučeno je da im se da pravo glasa, te da i oni postanu ravnopravni članovi Unije u okviru sektora za srednjoškolce. 

Sa ciljem da se rad precizira i stvore jasni ciljevi, odlučeno je da se Unija bazira na jednom letnjem i jednom zimskom projektu, na kojima će članovi raditi tokom godine.

Prvi zimski projekat planiran je za sredinu februara ove godine, a više o tome će uskoro biti istaknuto na portalu Unije studenata Vršac. 

Što se sektora za zabavu tiče, za njega je  zadužena Marina Nešić. Odlučeno je da bude pet primarnih žurki godišnje, dve letnje, jedna zimska, jedna za Uskršnje praznike i  tradicionalni maskenbal.

Na čelo sektora za informisanje postavljena je Dunja Marić, koja će tu ostati do glasanja za mesto glavnog i odgovornog urednika portala.

- Generacija iza nas je ostavila mnogo toga za sobom, a najviše motivaciju i želju za radom, koju su uspeli da ukorene u svakom članu ove organizacije. Unija je bila i ostala sastavni deo života svih nas, a nadam se da će se to videti kroz nove ideje koje ćemo u sledećem periodu sprovesti, rekla je Miljana Nikolić. 

Izvor: Unija studenata Vršac

 
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31