Katastrofalan odnos Katastra u Vršcu prema narodu

Katastrofalan odnos Katastra u Vršcu prema narodu

Autor :  jan 14, 2019

Zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Vršcu koriste štrajk na nivou zemlje da pokriju drastično lošu organizaciju i nikakvu komunikaciju sa građanima i institucijama, što je već dugo prisutno.

Štrajkači traže usklađivanje primanja zaposlenih sa odlukama Vlade o povećanju osnovica za zarade u javnom sektoru, a pitanje je da li su ih u Vršcu i zaslužili, jer su ozbiljne pritužbe Vrščana na njihov rad prisutne mesecima. Ponašaju se kao država u državi, kao plemstvo.

Kvalitet rada Katastra u Vršcu u drastičnom je padu i zbog zloupotreba sidnikata Nezavisnost, čiji rukovodioci neskriveno podržavaju određene političke opcije. Insinuiraju nekakav mobing zbog radikalizacije štrajka u interesu Đilasove koalicije. Cilj im je veštačko izazivanje nezadovoljstva naroda. Razlog za nezadovoljstvo postoji, ali to je upravo odnos Katastra prema strankama. 

Umesto da budu ono što i jesu, zbirka isprava u sužbi građana, zaposleni u Katastru se ponašaju kao sudije, viša klasa koja ima apsolutno pravo da upravlja tuđim interesima i sudbinama. U većini slučajeva građani se i pored zakazanih termina vraćaju sa šaltera danima, uz besmislene izgovore, a situacija FT1P (fali ti jedan papir) u Katastru je najprisutnija, bez ikakve želje i volje zaposlenih da pomognu ljudima.

Poput Đorđa Čvarkova izmislili su i jedan dan za arhiviranje, samo da bi izbegavali stranke.

Do kada će ovakva situacija zaposlenih Službi za katastar nepokretnosti u Vršcu trajati zavisi i od naroda. Pitanje je kada će nekome da "pukne film". Tada će biti kasno za neophodno dovođenje stvari u red.

Autor: Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30