Stanka i Vladana Simonović pred posebnim Odeljenjem za suzbijanje korupcije u Beogradu!

Stanka i Vladana Simonović pred posebnim Odeljenjem za suzbijanje korupcije u Beogradu!

Autor :  jan 10, 2019

Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović i njena ćerka Vladana Simonović uskoro će se naći u tužilačkoj istrazi. Protiv majke i ćerke formiran je predmet pri Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije pri Višem tužilaštvu. On je u fazi pretkrivičnog postupka i provera koje podrazumevaju prikupljanje informacija i potrebnih obavestenja. 

Predmet je formiran na osnovu tekstova koji su objavljen na regionalnoj RTV Pančevo i portalu „EVršac“. To je redakciji RTV Pančevo potvrđeno u Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. S obzirom da je predmet formiran na osnovu tekstova, protiv Stanke Simonović trebalo bi da se vodi istraga zbog sumnje da je izvršila krivično delo prilikom zapošljavanja njene ćerke Vladane u Osnovnom sudu, njoj podređenom u Pančevu.

Kada je u pitanju Vladana Simonović, ona bi trebalo da bude ispitana u vezi navodnih nezakonitosti prilikom ostvarivanja prava na stručnu praksu u Osnovnom sudu u Pančevu.

Da podsetimo, Vladana Simonović, ćerka predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović, koja je, kao jedini kandidat, pre par meseci, preko programa „Prve šanse“, odnosno stručne prakse, koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, dobila posao u Osnovnom sudu u Pančevu, sprema se da pređe u Više tužilaštvo. Vladana Simonović se, navodno, na poslu pojavila jedva nekoliko puta, što je izazivalo revolt zaposlenih, koji su nas o ovom i obavestili. 

Vladana je rešila da promeni radno mesto, odnosno sprat i kancelariju, pa je htela u Više tužilaštvo. Mama verovatno ništa nije znala o tome. Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović danas je ponovo u žiži javnosti, zbog presuda protiv Grada Vršca, za koje joj je Ustavni sud doneo detaljno uputstvo, sa obrazloženjem da je uskratila pravo na pravično suđenje, po tužbama penzionera za samodoprinos.

Da li će Stanka Simonović, koja je svojim uticajem zaposlila i supruga u Elektrovojvodini u mandatu Miomira Košutića, koji je u međuvremenu smenjen, odgovarati za ovakave propuste, kada već ne odgovara za nepravične presude koje donosi pod pritiskom onih koji su joj politički izgradili karijeru?

Autor: Miroslav Milakov i Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30