AFERA PLANDIŠTE: Da li će i Vorkapić odšetati slobodan kao Krišan?

AFERA PLANDIŠTE: Da li će i Vorkapić odšetati slobodan kao Krišan?

Autor :  jan 09, 2019

U dopisu Višeg javnog tužilaštva, koji je regionalna RTV Pančevo dobila uoči Božićnih praznika, dokazuje se bojazan da će Olivera Šošdean Sekulić odustati od afere "Plandište" i da će vinovnici odštetati slobodni. 

Kako se navodi u dopisu, istraga je pokrenuta tek posle šest meseci od hapšenja bivšeg predsednika Opštine Plandište Zorana Vorkapića, u junu 2017. godine. Sada smo u 2019. godini, a Tužilaštvo saopštava da su saslušani osumnjičeni i svedoci i da se čeka odluka da li će biti podignuta optužnica. 

Naši apeli da se zamenik višeg javnog tužioca Olivera Šošdean Sekulić svede i đođe k’sebi, nisu urodili plodom. Sada postoje ozbiljne sumnje i indicije da će osumnjičeni u ovom predmetu "zbog nekih novih propusta, kašnjenja i slično" odšetati slobodno. Država će plaćati milionske odštete optuženima, advokatima, a suštinski oštećeni građani Plandišta odnosno južnog Banata ostaće uskraćeni za istinu.

Afera "Plandište" odnosno navodne zloupotrebe prilikom izgradnje kanalizacije, koštaju 180 miliona dinara. Zamislite kolika je to suma novca za jednu malu opštinu kao što je Plandište. Kovačicu je Šošdeankino "kašnjenje sa žalbom" koštalo 64 miliona dinara.

Naši izvori iz pravosuđa tvrde da Šošdean Sekulić odugovlačenjem i navodnim "nedostatkom dokumentacije" upravo ide u tom smeru. Tvrde i da je to savetuje predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović, što mi ipak ne možemo da tvrdimo.

Optužnicu, ukoliko se podigne, prihvata ili odbacuje Viši sud, na čijem čelu je Stanka Simonović, za koju se sa razlogom postavlja pitanje objektivnosti, pošto je donela novu odnosno staru odluku protiv  Grada Vršca i nastavila sa ignorisanjem odluke Ustavnog suda. Da li je Stanka Simonović moralno podobna da bude sudija i da odlučuje o bilo čemu, posle afere oko zapošljavanja njene ćerke Vladane, kojom se sada bavi Odeljenje višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u Beogradu?

Sve u svemu, gde god da "zagrebemo" po južnobanatskom pravosuđu, pojavljuju se ista imena i čudne presude. Slučajnost ili ne, neka narod proceni!

Autori: Miroslav Milakov i Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30