ŠOŠDEAN SEKULIĆ TUŽILAC I U AFERI "PLANDIŠTE": Očekuje li se nova opstrukcija pravde?

ŠOŠDEAN SEKULIĆ TUŽILAC I U AFERI "PLANDIŠTE": Očekuje li se nova opstrukcija pravde?

Autor :  jan 04, 2019

Apelujemo na zamenika višeg javnog tužioca Oliveru Šošdean Sekulić da se svede i đođe k'sebi, da ponovo ne okasni sa žalbom, kako odgovorni ne bi opet bili oslobođeni, Država plaćala milionske odštete, a oštećeni narod južnog Banata ostao uskraćen za istinu.

Vinovnici afere "Krišan", koji su se teretili za 64 miliona dinara, izašli su kao slobodni ljudi, jer je Šošdean, sa 20 godina iskustva, "zakasnila" jedan dan sa žalbom. Protiv Šošdean do danas nije pokrenut disciplinski postupak. 

Kako pričaju zaposleni u pravosuđu, slučaj "Krišan" je loše izgrađen i svakako bi "pao", pa je kašnjenje sa žalbom bilo najbolnije za Više tužilaštvo u Pančevu. A pričaju i da je glavni savetnik Šošdean Sekulić predsednica Višeg suda Stanka Simonović, što mi ne možemo da tvrdimo.   

Afera izgradnje kanalizacije u Plandištu "teška" je 180 miliona dinara i nerazvijenu opštinu Plandište svakog meseca košta oko 31.000 evra. Šošdean kao tužilac "gradi" i ovaj slučaj. Prema našim informacijama, namera joj je da odustane. Navodno, nedostaje dokumentacija. Ako to učini, umesto višegodišnje kazne zatvora, vinovnici će na slobodu sa milionskim odštetama.

Konačnu reč daje Viši sud na čijem čelu je Stanka Simonović, za koju se opravdano postavlja pitanje objektivnosti, jer ignoriše odluku Ustavnog suda i nastavlja sa izvršenjima protiv Grada Vršca. Postavlja se i pitanje njene moralne podobnosti da bude sudija, posle afere oko zapošljavanja njene ćerke Vladane, kojom se sada bavi Odeljenje višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u Beogradu. 

NOVO RADNO MESTO U OSNOVNOM SUDU U PANČEVU

Osnovni sud u Pančevu raspisao je konkurs za radno mesto administrativnog saradnika. Pozivamo sve sa 3 ili 4 stepenom srednje stručne spreme, da se prijave na ovaj konkurs. Oglas sa detaljnijim informacijama o samom radnom mestu i potrebnim kvalifikacijama, izašao je na portalu NZS "Poslovi".  Želimo javnost da obavestimo o ovom, novom radnom mestu, kako opet ne bi došlo do mogućeg nepotizma, sumnje na trgovinu uticajem, vraćanja usluga i zapošljavanja nečije dece, prijatelja, rođaka...

Autori: Miroslav Milakov i Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30