Otvoreno pismo narodne poslanice Tanje Tomašević Damnjanović portalu eVršac
Odštampajte ovu stranicu

Otvoreno pismo narodne poslanice Tanje Tomašević Damnjanović portalu eVršac

Autor :  jan 02, 2019

Narodna poslanica Tanja Tomašević Damnjanović obratila se portalu eVršac otvorenim pismom, a povodom prozivki opozicione odbornice na sednici Skupštine grada Vršca, vezano za neizveštavanje i neupoznavanje građana Vršca putem medija o njenom radu u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Njeno pismo vam prenosimo u celosti:

"Ne znam zašto eVršac i lokalni mediji nisu, ili su slabo izveštavali o mom radu? Kao Narodna poslanica iz Vršca, imam obavezu da Vrščanina, ovim putem, predstavim svoj rad u republičkom parlamentu.

Funkciju Narodnog poslanika obavljam od 2014. godine, a ono na šta sam najponosnija jeste to što je u mom mandatu, tačnije 2016. godine, Vršac moj rodni grad, dobio status grada, na šta se čekalo jako dugo. To su mnoge vlasti pre Srpske napredne stranke pokušavale da izdejstvuju, ali bezuspešno.

Zahvaljujući izuzetnoj sposobnosti tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, da prepozna razvojne potencijale Vršca u budućnosti, zahvaljujući angažovanju koordinatora SNS za Južni Banat Branka Malovića i zalaganjem tadašnjeg Ministra pravde, današnjeg Generalnog sekretara predsednika Aleksandra Vučića Nikole Selakovića, Vršac je uspeo u svojim dugogodišnjim nastojanjima, da mu se vrati status koji je i zaslužio, obzirom na bogatu istorijsku i kulturnu tradiciju.

Meni je bila velika čast što sam tada imala priliku da svim narodnim poslanicima i građanima Srbije predstavim Vršac i nije mi bioproblem da u poodmakloj trudnoći sedim u Skupštinskim klupama i sačekam da diskutujem o svom gradu.

U ovom mandatu, učestvujem u radu Odbora za Kosovo i Metohiju, Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Odboru za Evropske integracije i u poslaničkim grupama prijateljstava sa Francuskom, Nemačkom, Rusijom, Indijom, Indonezijom, Švajcarskom, Belorusijom i SAD.

Aktivno učestvujem u raspravi o brojnim zakonima, koji se donose u interesu svih građana Republike Srbije, kao što je na primer i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim je omugućeno da se visina penzija u isplati vraća na nivo bez umanjenja, što je rezultat pozitivnih ekonomskih kretanja. Time se omogućilo da naši najstariji građani, koji su podneli najveći teret mera fiskalne konsolidacije, osete korist od unapređenja stanja u ekonomiji države i to sve zahvaljujući trudu, radu i odgovornoj politici našeg predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije.

U raspravama, kad god je to moguće, koristim priliku da spomenem i predstavim Vršac i sve dobre stvari koje su urađene i rezultate koji su ostvareni u prethodnom periodu, kao što je bio slučaj u raspravi po amandmanima na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je na dnevnom redu bio juna meseca ove godine, što je sve lako proverljivo na sajtu Otvorenog parlamenta, gde se svi mogu upoznati sa radom i aktivnostima narodnih poslanika.

Prema statističkim podacima sa Otvorenog parlamenta, po ukupnom broju obraćanja, nalazim se u prvih 80 od 250 Narodnih poslanika. Glasala sam za 438 akata. U dnevnom listu Telegraf od 20. avgusta 2018. godine objavljen je podatak o pet najrevnosnijih Narodnih poslanika, u koje spada i moja malenkost, sa ukupno 493 sata i 29 minuta provedenih u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Tako da, dušebrižnicima koji me prozivaju i brinu gde sam i šta radim, poručujem da u skupštinskim klupama savesno i odgovorno obavljam posao Narodnog poslanika, za koji me plaćaju građani Srbije.
Odbornica koja mi, navodno, ne zna prezime, verovatno je zaboravila i prezime moje majke, direktorku koja ju je zaposlila u Vršačkoj gimnaziji, kao profesorku Srpskog jezika i književnosti.

Ta kolektivna amnezija je karakteristična za pripadnike bivšeg režima. Srećom, građani Srbije sve dobro znaju, šta su radili i dokle su doveli našu zemlju, pa iz izbora u izbore, daju nedvosmislenu podršku Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću.

Na kraju, svojim sugrađanima želim srećne Božićne i Novogodišnje praznike, da ih provedu u sreći, miru i blagostanju sa svojim najmilijima.

Tanja Tomašević Damnjanović, narodna poslanica

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"