Zbog sumnjivog zaključka Vlade Vojvodine DS postavio Klisku za direktora?

Zbog sumnjivog zaključka Vlade Vojvodine DS postavio Klisku za direktora?

Autor :  jan 01, 2019

Poljoprivredna škola Vršac, na osnovu sumnjivog zaključka Vlade AP Vojvodine, od 20. novembra 2013. godine, zavedenog pod brojem 600 u Domu učenika srednjih škola u Vršcu već 22. novembra, ovoj ustanovi predala je pravo korišćenja nad zgradom u ulici Stevana Nemanje 9. Da li je zbog realizacije ove sumnjve rabote DS Klisku postavio za direktora Poljoprivredne škole?

Zaključak je potpisala tadašnja pomoćnica sekretarke Vlade AP Vojvodine Vesna Aršinov. Pokrajinsko javno pravobranilaštvo Vojodine, Državno pravobranilaštvo u Novom Sadu kao i Državno pravobranilašvo u Zrenjaninu nisu dali saglasnost na ovaj zaključak, jer to niko od njih nije ni tražio, što smo ustanovili uvidom u njihove odgovore na zahtev za informacije od javnog značaja.

Ovaj zaključak dostavljen je Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa, Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Domu učenika srednjih škola iz Vršca, ali ne i Poljoprivrednoj školi Vršac.

Postavlja se pitanje, da li je Srđan Kliska imao saglasnost i odluku Školskog odbora da ovaj kapitalni kompleks u strogom centru Vršca, da Domu učenika srednjih škola Vršca na korišćenje i na osnovu čega je takva odluka doneta? Pouzdano znamo da Školski odbor Poljoprivredne škole nikada nije raspravljao o ovom pitanju.

Posle toga, otvoren je projekat rekonstrukcije školskog internata u Poljoprivrednoj školi u Vršcu, za koji je potrošeno oko 600.000 dinara, a nikada nije realizovan. Sumnja se da nije ni postojala namera da se ovaj projekat sprovede, što potencijalno ukazuje na nezakonito poslovanje. Ovo nije jedini projekat za koji se sumnja da su sredstva nenamenski trošena.

DSC00642

Molimo državne organe, koji se već bave poslovanjem direktora Poljoprivredne škole Srđana Kliske, da obrate pažnju i na ovaj detalj, kao i na lažno predstavljanje u okviru ove obrazovne ustanove.

Takođe, proverite i ko je izvršio promenu upisa prava korišćenja navedenog objekta u katastarskom operatu Vršca, a u korist Doma učenika i po kom pravnom osnovu.

Autor: Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31