Direktore, zašto ne uzora 70 hektara školske zemlje?

Direktore, zašto ne uzora 70 hektara školske zemlje?

Autor :  jan 01, 2019

Direktor Poljoprivredne škole Vršac Srđan Kliska, posle pisanja eVršca, izveo je zaposlene da popravljaju štetu u voćnjaku, koji je uništen zbog nesavesnog odnosa prema školskoj imovini, a potom je, još jednom, "iznenađeno" primio nadležne organe koji sporovode istragu, obaveštavaju nas nezadovoljni profesori.

- Ovih dana, možda će da izveze i traktore, pošto nije uradio jesenje duboko oranje, na površini od 70 hektara, što je još jedan od dokaza lošeg odnosa direktora prema ustanovi koju vodi. Možda bi on traktore i izvezao, ali jedan je potpuno neispravan, a drugome za četiri godine nije uspeo da kupi dve prednje gume. Ko li je u ove četiri godine obrađivao zemlju Poljoprivredne škole?, pitaju nezadovoljni profesori, koji svakako znaju i odgovore i dodaju da su i plastenici ostali neobrađeni. Umesto zelene salate, u njima raste korov.

Kad smo kod mehanizacije, Poljoprivredna škola je 2014. godine, Planom nabavke, pod tačkom 1.1.2, planirala kupovinu dve prikolice nosivosti do 8 tona, za 1.7 miliona dinara. Međutim, one nisu nabavljene. Ko zna gde je, prenamenom, planirani novac završio.

viber image

Ako ništa drugo, kad već nema hrane sa zemlje, bar je poklao svinje mangulice, koje je dobio kao donaciju i koje su trebale da služe kao priplodni materijal i za praksu učenicima stočarskog smera. Ove svinje, kako saznajemo, nisu zaklane u referentnoj klanici, nego su ih klali zaposleni u školi. Sreća, bar trihinelu nisu imale. Spasao se samo jedan donirani vepar, koji je dat u zamenu privatnoj farmi mangulica.

Posle nekoliko tekstova, sa tačnim podacima koje niko nije, niti može da demantuje, pitamo Školski odbor Poljoprivredne škole Vršac, na osnovu čega su rad ovakvog direktora ocenili najvišom ocenom? 

Autor: Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31