PAO VOĆNJAK: Direktoru Kliski Japanci bitniji od donacije AP Vojvodine

PAO VOĆNJAK: Direktoru Kliski Japanci bitniji od donacije AP Vojvodine

Autor :  dec 26, 2018

Direktor Poljoprivredne škole Srđan Kliska, tokom 2016. godine dobio je donaciju AP Vojvodine u vrednosti oko dva miliona dinara za formiranje voćnjaka za proizvodnju jabuka, na površini od jednog hektara. Nažalost, kao što su naši izvori već ukazivali, savest Kliski nije jača strana. 

Direktor Kliska nije naložio da se sklope protivgradne mreže. Pojavom prvog snega, oko trideset stubova pokleklo je pod teretom. Najmanje 20 je slomljeno. Mreže su istegljene i izgubile su funkciju. Procena je da je šteta, zbog nesavesnog postupanja direktora, oko 200.000 dinara. Možda imaju u kasici keš koji na ruke dobijaju za rakiju, pa će da nadomeste.

Naši izvori kažu da je interesantno i to da je, prilikom izgradnje pomenutog voćnjaka, zatezač za žicu, po komadu, plaćan 13.470 dinara. Podatak o ceni i o izboru ponuđača, svakako zahteva proveru nadležnih organa.  

woby

- Takođe, tokom 2018. godine, na Školskoj ekonomiji, po nalogu direktora Srđana Kliske, boravio japanski državljanin Džunija Sakurahara, koji je koristio poljoprivredno oranično zemljište, tehnička sredstva i ljudske resurse, bez plaćanja naknade, vršeći eksperimentalne oglede proizvodnje povrća, čije je seme dobavljao direktno iz Japana, bez saglasnosti Fitosanitarne inspekcije Republike Srbije, kažu naši izvori.

Oni kažu da je Kliska tvrdio da je imenovani to činio na osnovu ugovora između Vlade Republike Srbije i Japana. Molimo nadležne organe da provere ko je navedenom Japancu, inače studentu u Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu, odobrio boravak i radove na ekonomiji Poljoprivredne škole. Svedoci ovog događaja su poznati redakciji.

Niko iz Poljoprivredne škole niti iz Školskog odbora nije demantovao naše navode. Poziv im je i dalje otvoren, kao i posle prvog teksta. 

Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31