SUTRA NESTAJE VRŠAČKI DS: Demokrato shvati, njih dve neće stati

SUTRA NESTAJE VRŠAČKI DS: Demokrato shvati, njih dve neće stati

Autor :  dec 25, 2018

Demokratska stranka u Vršcu sutra će prestati da postoji, jer će se njihovi odbornici utopiti u novi odbornički klub saveza "Svako za sebe", zajedno sa onima koji su napustili ovu stranku ili su je dugo godina pljuvali i ponižavali, saznajemo iz dobro obaveštenih izvora.

Okosnica novog odborničkog kluba biće uzdanica i razočarenje Miodraga Babića pre osnivanja Pokreta VRER Dragana Rakić i Tanja Vešović, koja je sa JUL-skom strujom preuzela ovu stranku i ostvaruje njihov davnašnji san - nestanak DS. Sada povlače poslednji potez. Karijeristkinje, debelo materijalno obezbeđene zahvaljujući enormnim primanjima iz budžeta, iskoristile su apatiju koja se videla i na osnivanju ovog saveza. Rade na ostvarenju Đilasovog sna.

Uz njih, biće Zoran Tomić, koji je iz DS prešao u stranku Pozderac/Jeremić, upravo zbog uticaja julovaca i njihove prikazane retrograde politike koju prati histerija i neprimeren vukabular, te nezavisna Dragica Stanojlović, koja je napustila grupu građana sa čije je liste izabrana i tako nastavila da dokazuje da vuk dlaku menja, ćud nikako. Stanojlović je DS izdala 1997. i posle promena 2000. godina, pa je pitanje dana kada će i ovaj savez "napustiti".

Naši izvori kažu da će sve ovo ipak ostati u senci transfera koji niko nije očekivao. Očekuje se da se ovom savezu priključi i odbornik Milucu Živkov iz Socijalističke partije Srbije, koji je pre nekoliko dana boravio u nekadašnjim prostorijama DS, sada kancelariji saveza Svako za sebe.

Dva odbornika DJB, koja su do sad bila u zajedničkom odborničkom klubu sa DS, nisu dobrodošla u novi, što zbog sukoba njihovih šefova, što zbog antinemačkih stavova koje šire po društvenim mrežama, što je retko ko i primetio.

Predsednik Skupštine Grada Vršca Nenad Baroš kaže da još uvek niko nije podneo zahtev za istupanje ili formiranje novog odborničkog kluba, ali i da ga ne bi čudilo kreiranje neprirodne pomenute interesne družine. 

- Ipak je to samo 4 do 5 od 45 odbornika. Neka kombinuju, neka se zabavljaju, ako ih to čini srećnim. Mi ćemo se i dalje baviti ozbiljnim stvarima, isključivo u interesu naših sugrađana, rekao je kratko Baroš.

Autor: Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31