Sudiju Stanku S. suspendovati dok se ne utvrde činjenice?

Sudiju Stanku S. suspendovati dok se ne utvrde činjenice?

Autor :  dec 24, 2018

Moralno bi bilo da se predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka S. sama povuče, ili ode na godišnji odmor, dok se ne utvrde činjenice oko zapošljavanja njene ćerke Vladane S. u Osnovnom sudu u Pančevu.​ Zbog sumnje u njena činjenja, treba li očekivati "moralno"? Realno je očekivati da bude suspendovana.

Mnogo nelogičnosti ima oko zapošljavanja Vladane S. (29) u sprskom pravosuđu. Pre svega o potrebnom radnom iskustvu za to radno mesto, podacima koji se nalaze o njoj u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, konkurisanju za radno mesto tužilačkog pripravnika, stažiranju u Privrednom sudu u Beogradu, radu kod notara...

​Da li je Stanka S. uticala na sebi podređen Osnovni sud u Pančevu da, preko programa namenjenog osobama bez radnog iskustva, traži od NSZ upravo njenu ćerku, iako je imala saznanja da joj je ćerka radila kod notara u Beogradu?

​Kada je u pitanju Vladana S. ona će morati da odgovori: Kako se zaposlila u Privrednom sudu i kod javnog beležnika u Beogradu i kako je ispunjavala uslove za stručnu praksu, jer „nije joj zabeleženo radno iskustvo“, što se može desiti jedino ukoliko je volontirala. Kako je baš Vladana Simonović dobila volontiranje u Privrednom sudu u Beogradu i da li je njena majka sa kojom je izuzetno bliska uticala na ovaj sud da nju izaberu?

Prema njenim tvrdnjama - radila je za platu. To je izjavila u sudskom postupku, pred Višim sudom u Beogradu. Prvo je izjavila da je volontirala godinu dana u Privrednu sudu u Beogradu, a zatim da se zaposlila kod notara, kako bi IMALA SVOJU PLATU.

Ukoliko je Vladana pred Višim sudom u Beogradu govorila istinu, zašto joj nije upisan radni staž za rad kod notara? Ukoliko je kod notara radila "na crno" i nije joj upisan radni staž, kako je ispunila uslov od dve godine iskustva za polaganje pravosudnog ispita, koji jeste položila i koji je uslov za posao u Višem tužilaštvu u Pančevu.

Viši javni tužilac Nebojša Živković obavestio nas je da se tekstovi RTV Pančevo i portala „Evršac“ smatraju krivičnm prijavom, i kao takvi prosleđeni su nadležnom organu, u ovom slučaju beogradskom odeljenju Višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije. 

Autori: Miroslav MIlakov i Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31