Vučić: Srbija i dalje podržava realizaciju projekta izgradnje autoputa preko Vršca do Temišvara

Vučić: Srbija i dalje podržava realizaciju projekta izgradnje autoputa preko Vršca do Temišvara

Autor :  dec 23, 2018

Da Republika Srbija i dalje apsolutno podržava realizaciju projekta izgradnje autoputa Pančevo-Vršac-Vatin-Temišvar jer se radi o autoputu, kako od regionalnog, tako i od nacionalnog značaja, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izjavio da je tokom razgovora sa premijerima Grčke, Bugarske i Rumunije razmotrano i pitanje izgradnje autoputa preko Vršca do Temišvara.

- Zadovoljan sam što je Rumunija nedavno pokrenula izradu vizibiliti studije za taj projekat. Verujemo da, ako donesu odluku, bez ozbira da li će se odlučiti za javno-privatno partnerstvo, finansiranje iz budžeta ili fondova, možemo da krenemo u izgradnju koridora važnog za Srbiju. Na taj način Beograd bi bio spojen autoputevima sa Temišvarom, Solunom, Sofijom i Atinom, što je od velikog značaja, rekao je Vučić. 

Na sastanku je bilo reči i železničkom povezivanju, a Vučić je podsetio da Srbija ulaže u modernizaciju pruge Niš-Dimitrovgra sa 261 milionom evra. 

- Očekujemo da donesemo odluku sa prugu do Vranja i do granice, da ćemo zajedno sa Skopljem pronći dovoljno novca i računa da uđemo u tu investiciju. Onda bi nam put do Soluna, Atine i luke Pirej bio od velikog značaja, ukazao je Vučić.

Kada je reč o energetici, razgovaralo se o električnoj mreži od Rešica u Rumuniji do Pančeva, i to tome kako Srbija da dođe do gasa, budući da je Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji značajno lakše kada je reč o gasu. 

- Dobili smo od njih podršku i nadu i očekujem da ćemo i taj problem da rešimo u budućem periodu" rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31