POZIV TUŽILAŠTVU: Podnesite krivičnu protiv Vladane Simonović

POZIV TUŽILAŠTVU: Podnesite krivičnu protiv Vladane Simonović

Autor :  dec 09, 2018

Upućujemo javni poziv Višem tužilaštvu u Pančevu da podnese krivičnu prijavu protiv Vladane Simonović, kao i da razmotri uticaj njene majke predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović na javnog beležnika i Privredni sud u Beogradu i Osnovni sud u Pančevu.

Više tužilaštvo u Pančevu poseduje svu dokumentaciju potrebnu da dokaže krivicu Vladane Simonović. Ono što nemaju, saznaće iz ovog teksta, u kojem ćemo se baviti činjenicama.

Vladana Simonović je radila u Privrednom sudu i kod javnog beležnika u Beogradu kako bi prikupila dve godine iskustva, kao uslov za polaganje pravosudnog ispita. 

Potom je preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a na osnovu decidnog zahteva Osnovnog suda u Pančevu, zaposlena kroz program namenjen osobama bez radnog iskustva. Prema svedočenju direktora NSZ u Pančevu, Vladana je ispunjavala uslove, jer "nije joj zabeleženo radno iskustvo", što se može desiti ukoliko je volontirala.

Mi sumnjamo da to nije slučaj, jer je u sudskom postupku, pred Višim sudom u Beogradu, tužilja Vladana prvo izjavila da je volontirala godinu dana u Privrednu sudu u Beogradu, a zatim da se ZAPOSLILA kod notara, kako bi IMALA SVOJU PLATU.

stanka1

Ukazujemo i pitamo Više tužilaštvo, u kojem je Vladana konkurisala za posao, za koji je potreban pravosudni ispit:

1. Ukoliko je Vladana pred Višim sudom u Beogradu govorila istinu, zašto joj nije upisan radni staž za rad kod notara, koji bi tada bio vidljiv Osnovnom sudu u Pančevu, kao i NSZ kada je odobravala njeno zaposlenje namenjeno osobama bez radnog iskustva, u sudu kojem je kao prvostepenom nadređena njena majka Stanka Simonović. 

2. Ukoliko je kod notara radila "na crno" i nije joj upisan radni staž, kako je ispunila uslov od dve godine iskustva za polaganje pravosudnog ispita, koji jeste položila i koji je uslov za posao u Višem tužilaštvu u Pančevu.

3. Ako je, kao tužilja, lagala Viši sudu Beogradu, u pomenutom predmetu koji je u toku i vodi se protiv osobe koja javno ukazuje na propuste i neprofesionalnost predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović, onda izrečenom neistinom utiče na donošenje presude i nanosi veliku štetu tuženom. 

4. Kako je baš Vladana Simonović dobila volontiranje u Privrednom sudu u Beogradu i da li je njena majka sa kojom je izuzetno bliska uticala na ovaj sud da nju izaberu?

5. Kako je Vladana Simonović dobila posao kod javnog beležnika u Beogradu i da li je njena majka sa kojom je izuzetno bliska znala da je, kako je sama izjavila, RADILA A NE VOLONTIRALA kod notara?

6. Da li je Stanka Simonović uticala na sebi podređen Osnovni sud u Pančevu da, preko programa namenjenog osobama bez radnog iskustva, traži od NSZ upravo njenu ćerku, iako je imala saznanja da joj je ćerka RADILA kod notara u Beogradu?  

Sada ne pričamo o nepotizmu. Pričamo o kršenju zakona, a vi se odlučite po kom osnovu. Evidentno, razloga za krivičnu prijavu protiv Vladane Simonović imate u izobilju. Sve smo Vam javno objasnili. 

A, za krivičnu prijavu protiv Stanke Simonović, zbog sumnje u trgovinu uticajem, potrudite se malo i sami, dokažite da je pravosuđe u Srbiji profesionalno, objektivno, da ne podleže pritiscima i da pred zakonom niko nije zaštićen, makar to bila i predsednica Višeg suda u Pančevu.    

Isto ovako javno, razgovaraćemo i o odnosu Višeg tužilaštva u Pančevu prema Oliveri Šošdean Sekulić, zamenici Višeg javnog tužioca sa iskustvom od 20 godina, koja je "zakasnila" sa žalbom jedan dan i na slobodu pustila Miroslava Krišana, za kojeg se očekivala višegodišnja kazna zatvora. Čudan propust, bez sankcija.

Autori: Aleksandar Čupić i Miroslav Milakov

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31