RAZOTKRIVEN: Milanović kreator namere da se Vršac odvede do bankrota

RAZOTKRIVEN: Milanović kreator namere da se Vršac odvede do bankrota

Autor :  dec 07, 2018

Zahvaljujući upornošću i veri lokalne samouprave u Vršcu i poštenju Ustavnog suda do kojeg negativci nisu uspeli da dopru, razotrivena je mreža nekadašnjih skrivenih moćnika, koji su, uprkos gubljenju vlasti, zadržali kontakte sa pojedinim osobama u pravosuđu južnog Banata.

Pandorinu kutiju otvorio je Ustavni sud, kada je doneo odluku da je Vršcu povređeno pravo na pravično suđenje Grada Vršca. To su pokušali da urade pojedinci u prvostepenom Osnovnom sudu u Vršcu i u njima nadređenom Višem sudu u Pančevu. Potom je usledio skandal zbog kojeg je na tapet došlo i Više tužilaštvo u Pančevu.

Dragan Milanović, biši direktor pravnih poslova u okupiranom Društvenom preduzeću Drugi Oktobar, poznat je kao grobar dobrog dela vršačke privrede. Beskrupulozni otimač. To je postao koristeći se budžetom firme vrednim milijarde dinara, kao i vezama sa stečajnom mafijom koja je uništila Srbiju. Uticao je na sudije, tužioce, policajce, advokate, političare... bio je bezobrazno moćan, za južni Banat. I onda je, promenom vlasti, izgubio moć. Ne i imovinu.

Ustavni sud osujetio mu je igru sa Darkom Gavrilović, drugim advokatima i penzionisanim sudijama, koji su potezali veze u sudovima u Vršcu i Pančevu da na štetu našeg grada donose loše presude. Nije mu pomoglo ni to što je jednog sudiju Ustavnog suda, koji je dok je Milanović vedrio i oblačio bio predsednik Privrednog suda, primorao da mu dođe na noge, u Vršac. Znamo kako mu je i za šta ostao dužan.

Veza sa Stankom Simonović, koja se poigrala sa zakonom i pokazala svoju moralnu stranu dok je gradila ćerkinu pravničku karijeru, ne mora da se objašnjava, samo treba pogledati političke i uticaje prethodnika na njenu karijeru.

A danas, Milanović je dva sata saslušavao predsednika Osnovnog suda u Vršcu, misleći da je Goran Nikolić raspričao njegov plan o nagovaranju radnika "Vršačke Pivare" da tuže Republiku Srbiju. Jeste Goran njemu dužan, po više osnova, usluge su usluge. Međutim, ovo je bilo kontraproduktivno po Milanovića, koji je zaboravio da Nikolić loše razmišlja kada je pod pritiskom. Sada je najbolje vreme za pokajanje i istinu. Šifra "Mađarica".

Nije Nikolić jedini koji ne ume da ćuti pod pritiskom. Ima i onih koji su sve vreme mislili da su Milanoviću šefovi, dok im je ovaj koristio novac, potpise i organizacije za sticanje ličnog enormnog bogatstva, a onda ih poklonio. Svi prstom pokazuju na njega.

Vreme je da se nadležni organi pozabave ovom anomalijom. Narod deo već zna, ostalo mu bolje kažite vi, nego da sam shvata iz naših tekstova. 

Nastaviće se...

Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31