MARINIKI POLITIKA ISPRED ISTINE: Napala novinarku RTS, lagala, a sada ne odgovara na pozive UNS

MARINIKI POLITIKA ISPRED ISTINE: Napala novinarku RTS, lagala, a sada ne odgovara na pozive UNS

Autor :  nov 30, 2018

Udruženje novinara Srbije stalo je u odbranu novinarke RTS iz Vršca Maše Ivkov, čiji je lapsus Marinika Tepić pokušala da zloupotrebi u političke svrhe, a potom i lažima da diskredituje Mašinog oca, akademskog slikara Zvonimira Santrača, direktora Gradskog muzeja u Vršcu.

Novinarka Radio-televizije Srbije (RTS) Maša Ivkov je, izveštavajući sa otkrivanja spomenika Kralju Petru I Karađorđeviću na Trgu Republike u Novom Sadu 25. novembra, u živom uključenju u Dnevnik rekla da je ovom događaju prisustvovalo „više stotina hiljada Novosađana“. 

Maša Ivkov za UNS kaže da joj se lapsus desio „posle tri dana izveštavanja i uključivanja u program na skoro svaka dva sata“.

- Bilo je to u uključenju u Dnevnik u 13 sati. Materijalna greška, lapsus, dešava se i najboljim novinarima na svetu. Razumem zašto me kritikuju ili ismevaju zbog lapsusa, ali ne i stavljanje te situacije u politički kontekst, kako to radi Marinika Tepić, kaže Ivkov.

Marinika Tepić je na svom Tviter profilu napisala da je izveštavanje novinarke „gore od brutalne neistine“. Ona je, osim ovih navoda, postavila i sliku automobila marke lada, vršačkih registarskih oznaka, parkiranog navodno u Lučanima gde je u toku izborna kampanja, i navela da je to lada Gradskog muzeja Vršca čiji je direktor otac Maše Ivkov - Zvonimir Santrač.

Maša Ivkov kaže da je Marinika Tepić ovim tvitom profesionalno uvredila.

- Deset godina sam na Javnom servisu, oko petnaest u novinarstvu. Nemam mrlju u karijeri i to da lažiram vesti me je profesionalno uvredilo, rekla je Ivkov i dodala da je njen otac „direktor muzeja tek godinu i po, tako da nikako nije mogao ’biti nagrađen’ time što je ona dobila posao na RTS-u.

I direktor Gradskog muzeja Vršac Zvonimir Santrač kaže za UNS da su navodi Marinike Tepić „čista laž“ i da automobil čiju je sliku objavila Tepić nije automobil Gradskog muzeja.

- Sa fotografije koju je Marinika objavila može se videti da registracioni broj nije isti kao na našoj ladi. To je zla namera i sakupljanje jeftinih političkih poena. Ko želi, može da dođe da pogleda, rekao je UNS-u Santrač.

Marinika Tepić nije odgovorila na pozive i poruku UNS-a.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31