Ženska odbornička mreža Skupštine grada Vršca u kampanji "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama"

Ženska odbornička mreža Skupštine grada Vršca u kampanji "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama"

Autor :  nov 30, 2018

Predstavnice Ženske odborničke mreže Skupštine grada Vršca, u okviru kampanje "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama" obišle su Odeljenje Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović"  u kome se sprovodi radna terapija za žene žrtve nasilja i odeljenje gde su smeštena lica koja su počinila nasilje.

Vršačke odbornice, upoznale su se sa ženskom radionicom koja je organizovana na odeljenju radne terapije, gde se žene bave slikarstvom, izradom tapiserija, heklanjem, štrikanjem, izradom novogodišnjih čestitki, obradom drveta i grnčarstvom.

Direktorka bolnice, neuropsihijatar, dr Tatjana Voskresenski istakla je da je u toku prethodne godine u okviru ove institucije realizovan pokrajinski projekat „Zaustavi, zaštiti, pomozi“ gde se više od 250 zaposlenih, uključujući lekare, socijalne radnike, psihologe i drugo medicinsko osoblje edukovalo u načinu prepoznavanja, pristupa i pomoći žrtvama nasilja.

- Sa žrtvom nasilja uvek radi tim ljudi koji uključuje ne samo lekare psihijatre, već i psihologe, socijalne radnike i specijalne defektologe koji rade u programu psihosocijalne rehabilitacije. U našoj ustanovi se sprovode i sudske mere pa tako u ovom trenutku ovde boravi veliki broj alkoholičara sa izrečenom merom obaveznog lečenja zbog nasilja u porodici. Trenutno na odeljenju koje ima kapacitet za 36 lica boravi njih 28, a segment rada  odnosi se i na lečenje nasilnika. To je jedan kompleksan, multidisciplinaran problem i pristup, kako da se nasilnik kroz model psihosocijalne rehabilitacije vrati u porodicu, istakla je dodala je dr Voskresenski.

pbbakalovcradnaterapija2018obilayak234321

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31