Grad Vršac finansijski pomogao banjsko lečenje članova vršačkog SUBNOR-a

Grad Vršac finansijski pomogao banjsko lečenje članova vršačkog SUBNOR-a

Autor :  nov 22, 2018

SUBNOR Grada Vršca četvrtu godinu zaredom realizuje akciju "Preventivom do zdravlja", koja je i ove godine rezultirala i organizovanim banjskim lečenjem članova SUBNOR-a.

U saradnji sa Rehabilitacionim centrom "Banjica" iz Soko Banje, čiji je vlasnik SUBNOR Srbije, u okviru akcije "Preventivom do zdravlja" i ove godine na banjskom lečenju boravilo je 50 članova vršačkog SUBNOR-a. 

- U periodu od 3. do 9. novembra, blagodeti banjskog oporavka uživalo 50 naših članova, od kojih, ovoga puta, 17 o trošku vršačke organizacije SUBNOR, uz podršku gradskih  budžetskih sredstava, ostvarenih na Konkursu, stečenih valjanim programom. Zahvaljujući dobro pripremljenom i organizovanom odlasku u Soko Banju, svi članovi imali bezbrižno putovanje, boravak i bezbedan povratak. Toškov Lukač, inače član Gradskog odbora SUBNOR Vršac, dobio je od domaćina nesvakidašnje priznanje: Diplomu za najboljeg i posvećenog vođu puta za iskazanu brižnost o članovima vršačke banjske ekspedicije. Svemu ovome treba dodati i sjajno funkcionisanje sistema Banjice, čemu doprinos daju mladi ljudi, koji osim svog profesionalnog pristupa poslu, unose i entuzijazam koji ohrabruje. Pored vršačkih, u istom periodu u Banjci je bravilo i desetak članova SUBNOR iz  Pančeva, kaže za portal evršac, predsednik SUBNOR Vršac Dragoljub Đorđević.

subrorbanja 2018vs2018basnjicasubnor

- Mi godinama unazad sprovodimo aktivnosti na prevenciji i očuvanju zdravlja svojih članova, mimo redovnih mehanizama zdravstvene zaštite u domovima zdravlja i bolnicama. U tu svrhu formiran je od članova SUBNOR lekarski tim predvođen doktorkom Vesnom Stojanović, višim medicinskim tehničarom Slavicom Pupavac, medicinskom sestrom Sanjom Karakaš i administratorom Borikom Lazarević. Na raspolaganju su, za slučaj potrebe, još i Dr Jan Častven, infektolog kao i Dr Ljubinka Barbirović internista, koji su takođe članovi SUBNOR. Program "Preventivom do zdravlja" ogleda se u mesečnim preventivnim pregledima, koji se organizuju u prostorijama SUBNOR u Vršcu, što podrazumeva kontrolu krvnog pritiska, triglicerida, holesterola, šećera u krvi i kontrolu rada srca uz pomoć mobilnog EKG uređaja. Sva neophodna sredstva aparati i uređaji za preventivne preglede vršački SUBNOR nabavio je iz sopstvenih i sredstava pribavljenih iz gradskog budžeta, po osnovu konkursa za sufinansiranje aktivnosti u oblasti socijalnih davanja i zdravstvene zaštite i u njegovom su vlasništvu. Tako se, u  uslovima punog komfora i u prijatnoj atmosferi, bez zakazivanja i čekanja u dugim redovima zdravstvenih ustanova, članovi SUBNOR mogu obavestiti o stanju svoga elementarnog  zdravlja, ističe za portal eVršac, predsednik SUBNOR Vršac Dragoljub Đorđević.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31