Grad Vršac dobitnik priznanja "Zlatni ključ"

Grad Vršac dobitnik priznanja "Zlatni ključ"

Autor :  nov 14, 2018

Grad Vršac je jedan od dobitnika ovogodišnjeg priznanja ’’Zlatni ključ’’ na sedmom "Dunavskom biznis forumu“ koji je održan u Novom Sadu.

Na Forumu koji okuplja predstavnike 14 zemalja (Nemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine i Srbije), grad Vršac je ocenjen kao grad koji prihvata Koncept pametnih gradova, pre svega za sistemski i planski pristup razvoju i kvalitetu lokalne komunalne i saobraćajne infrastrukture, razvoju  privrede, saobraćaja i transporta zasnovanom na ekonomiji znanja i uvođenju i primeni savremenih IKT tehnologija u lokalnu upravu i podršku digitalizaciji uprave.

Nagradu je u ime gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović primio član Gradskog veća zadužen za privredu  dr Miroslavu Stupar.

Vršac su na Forumu još predstavljali i članovi Gradskog veća Tatjana Nikolić i Veljko Stojanović.

ylatnikljuv2018vsev2018novns

Forum je prevashovdno namenjen proširenju saradnje među  zemljama Podunavskog sliva gde se na bilateralnim susretima promovišu investicioni i razvojni  potencijali Srbije, njene privrede i lokalnih samouprava.

Na ovaj navčin, unapređuje se  poslovna saradnja privrednih subjekata sa teritorije zemlja regiona kao i saradnja javnog sektora čime se pospešuje dalji privredni rast i razvoj zemalja učesnica.

Tema ovovogdišnjeg Foruma bila je Dunavska strategija u ulozi biznisa u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala.

U jednom od modula Foruma koji se bavio ’’Pametnim gradovima’’ izložen je Koncept gradova koji podrazumeva plansko i sistematsko upravljanje funkcijama grada u oblastima urbanizacije, transporta, energije, izgradnje infrastrukture i sl. uz primenu savrenih tehničkih i tehnoloških rešenja zasnovanih na IKT tehnologijama.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30