Direktorka vršačke Gimnazije Tamara Pešić: Na sreću nije bilo povređenih, pričinjena je samo materijalna šteta

Direktorka vršačke Gimnazije Tamara Pešić: Na sreću nije bilo povređenih, pričinjena je samo materijalna šteta

Autor :  nov 09, 2018

Posedice jučerašnje nezgode u vršačkoj Gimnaziji "Borislav Petrov Braca"  nastale usled curenja gasa iz butan boce, što je izazvalo požar u jednom od kabineta (učionica),  na sreću su samo materijalne prirode.

Tokom jučerašnjeg dana, zbog bezbednosti dece i zaposlenih, rukovodrstvo škole je obustavilo nastavu koja se već danas odvija po ustaljenom rasporedu.

Kako objašnjava direktorka Pešić, usled curenja gasa iz butan boce, došlo je do požara u kabinetu za hemiju, u kome, u tom trenutku nije bilo đaka.  Vatra je vrlo brzo ugašena zahvaljujući jedinicama Vatrogasne službe PS Vršac.

- Pre svega nije bilo eksplozije. U trenutku curenja propana iz butan boce osim profesora, koji se pripremao za ogled odnosno sledeći čas, nikoga više nije bilo u kabinetu za hemiju i na sreću ni profesor nije povređen. Do nezgode je došlo jer je ventnil (reducir) butan boce bio zaglavljen. Škola je odmah evakuisala đake i zaposlene i obavestila sve nadležne službe. Vatra je u rekordnom roku ugašena i na sreću pričinjena je samo materijalna šteta. Boce su iznete iz zgrade škole i uklonjene, istakla je direktorka Tamara Pešić.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31