PKS uputila poziv kompanijama za učešće u akciji "Prijatelj porodice"

PKS uputila poziv kompanijama za učešće u akciji "Prijatelj porodice"

Autor :  nov 06, 2018

Privredna komora Srbije (PKS) uputila je Javni poziv kompanijama koje posluju na teritoriji Srbije da se prijave za učešće u akciji "Prijatelj porodice", čiji je cilj podrška populacionoj politici Vlade Srbije.

Akciju "Prijatelj porodice", zajednički organizuju Privredna komora Srbije i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kao doprinos aktivnostima Vlade Srbije na polju populacione politike, sa namerom da se u poslovnoj zajednici podstakne usklađivanje porodičnog i poslovnog života.

Poziv je otvoren do 19. novembra, a proglašenje najboljih planirano je krajem ove godine.

Za priznanje „Prijatelj porodice 2018“ kompanije konkurišu dobrom praksom i standardima koje primenjuju u usklađivanju rada i roditeljstva, saopšteno je iz PKS.

Kandidati se prijavljuju popunjavanjem upitnika, elektronskim putem, na sajtu akcije „Prijatelj porodice“ – www.prijateljporodice.rs odgovaraju na oko 60 pitanja, kojima se opisuje praksa i rezultati usklađivanja rada i roditeljstva.

Priznanje će poneti preduzeća, koja su uz dobre poslovne rezultate, izgradila porodično – prijateljsko okruženje i imaju najbolje primere prakse, na osnovu pet grupa kriterijuma.

Među njima su tržišno – finansijski pokazatelji poslovanja, usvojeni standardi i praksa u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva, rezultati u oblasti usklađivanja rada i roditeljstva, percepcija stručne javnosti, potrošača i samih zaposlenih, ocene stručnog žirija.

Izbor najuspešnijih obavlja se u tri kategorije- malih i srednjih preduzeća, velikih preduzeća i javnih preduzeća/većinski državna preduzeća. Kompanije imaju mogućnost i da na sajtu akcije postave promotivni tekst i logo kompanije, kako bi se predstavili potrošačima i eksternoj javnosti. 

U žiriju za nagradu „Prijatelj porodice“ biće predsednik PKS Marko Čadež, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar privrede Goran Knežević, v.d. direktora Televizije SrbijeIlija Cerović, i savetnik predsednika PKS Mihailo Vesović.

Izvor. Tanjug.rs 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30