Nova vodovodna mreža i podela kanti za smeće u Kuštiljskom naselju
Odštampajte ovu stranicu

Nova vodovodna mreža i podela kanti za smeće u Kuštiljskom naselju

Autor :  okt 24, 2018

U Kuštiljskom naselju u toku je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže.

U ovom delu grada, prema rečima nadležnih,  vodovodna mreža nema adekvatan prečnik cevi što za posledicu ima veoma nizak pritisak vode.

- Kako bi građani i u ovom naselju imali kvalitetno vodosnabdevanje, počeli smo sa rekonstrukcijom vodovodne mreže i zamenom azbestnih cevi polietilenskim. Radi povećanja pritiska vode, postavljamo cevi prečnika 100mm, dok je dužina mreže oko 800m, kažu u JKP "Drugi oktobar".

PODELA KANTI  ZA ODLAGANJE OTPADA

JKP "Drugi oktobar"  je danas u Kuštiljskom naselju počeo i sa podelom kanti za smeće, domaćinstvima koja do sada nisu dobila kante u okviru akcije Oktobar - mesec čistoće.

kanteakcijakustiljsko2018ev

- Svakom domaćinstvu dodeljuje se po jedna kanta od 120 l uz pomoć kojih će grad biti još čistiji i neće dolaziti do raznošenja smeća ispred kuća. Kante se sada nalaze unutar dvorišta domaćinstva i iznose se ispred kapije po planiranom redu iznošenja smeća. Poboljšanjem kvaliteta usluge iznošenja smeća, smanjuju se i šanse za stvaranje divljih deponija. U narednih nekoliko dana, isporučićemo kante svim domaćinstvima u ovom naselju, a ukoliko neko nije na adresi prilikom dostave, svoju kantu može preuzeti u našim prostorijama preduzeća svakog četvrtka od 10-14h. Nakon toga, u novembru mesecu, podelu nastavljamo u Stakleniku i Margitskom naselju. Želimo da sva naselja imaju isti kvalitet života kao i centar grada, kažu u JKP "Drugi oktobar".

Pogledajte video:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"